Σημεία των Καιρών - Αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων στο ανθρώπινο DNA και η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα.Σχόλια από τα βίντεο του καναλιού: "Βίντεο Ορθοδοξίας¨:

Το βιβλίο "Θησαυρός" του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου μπορείτε να το κατεβάσετε σε pdf από την ψηφιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εδώ:
Το απόσπασμα που αναφέρεται ο Άγιος στο σφράγισμα στο δεξί χέρι και στο βλέφαρο (Λόγος ΚΓ, Περί της Β' Παρουσίας του Χριστού) είναι στη σελίδα 13 του αρχείου pdf εδώ: 
http://digital.lib.auth.gr/record/126... (5ο κατά σειρά pdf).

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΟ "ΒΛΕΦΑΡΟ" ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΡΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ - ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ "ΜΕΤΩΠΟ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ - ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΦΑΡΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Αγ. Παϊσίου "ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ" μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:
από την ιστοσελίδα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μυτιλήνης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ "ΑΚΤΙΝΕΣ ΛΕΪΖΕΡ" ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MICROCHIP ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΕΞΟΓΚΩΜΑ ΚΑΙ ΨΗΛΑΦΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ.

Παρουσίαση τεχνολογίας αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων στο DNA - Πανεπιστήμιο Cambridge (αποσπάσματα εμπεριέχονται στο βίντεο):

Πληροφορίες για την αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων στο DNA (στα αγγλικά), μπορείτε να βρείτε επίσης ενδεικτικά εδώ: 

(Harvard's Wyss Institute)
εδώ: (Microsoft and University of Washington)
https://www.youtube.com/watch?v=qloX8... 
και εδώ από επίσης μια πρόφατη παρουσίαση της τεχνολογίας:
The next mass storage device will be DNA | Ewan Birney | TEDxWhitehall ,
ή κάντε αναζήτηση με τη φράση: “ Digital Data Storage in DNA ”.


Και το αισιόδοξο μήνυμα για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες εδώ:

Μουσική βίντεο: Brand X Music - Buccaneer Island

Διαδώστε και ενσωματώστε το βίντεο ελεύθερα.

Καλό Πνευματικό Αγώνα αδελφοί Χριστιανοί, υπομονή κι έχει ο Θεός...
==============================================
Περισσότερα για το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα στο ιστολόγιό μας εδώ: 
Ηλεκτρονικό φακέλωμα και το χάραγμα του Αντίχριστου
ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Αν θέλεις να διαβάζεις το Απόδειπνο, ενώ το ακούς, κάνε κλικ εδώ
Για προβολή σε νέο παράθυρο πλήρης οθόνης σε μορφή pdf, κάνε κλικ εδώ
Μπορείς επίσης να το κατεβάσεις σε pdf ΔΩΡΕΑΝ
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Προσευχητάριο (ΔΩΡΕΑΝ)

Στον Πνευματικό μας αγώνα το κυριότερο είναι η καθημερινή μας διαρκής Προσευχή.
Στο ιστολόγιό μας επιμεληθήκαμε το παρόν Προσευχητάριο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι εξής προσευχές:
Πρωϊνή Προσευχή
Προσευχή φαγητού
Βραδυνή Προσευχή
(Απόδειπνο και Χαιρετισμοί Παναγίας)
Προσευχή της Θείας Μετάληψης
Παράκληση προς την Παναγία
ΔΩΡΕΑΝ
για κατέβασμα σε pdf.
Κάντε κλικ στην εικόνα.

Αγία Γραφή

Η Αγία Γραφή είναι το κορυφαίο βιβλίο που οφείλει να μελετάει κάθε Χριστιανός, πριν από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο και μάλιστα διαρκώς, διότι απλά είναι ο Λόγος του ίδιου του Θεού. Η μελέτη ειδικά της Καινής Διαθήκης, μέσα και από ερμηνείες των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, είναι μια διαδικασία επαναλαμβανόμενη στη ζωή του Χριστιανού, όπως επαναλαμβάνονται και τα αναγνώσματα στις Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Αγιολόγιο Έτους

Στην ενότητα αυτή αναφέρονται οι πιο δημοφιλέστεροι Άγιοι της Εκκλησίας μας, συμπεριλαμβανομένων των Αγίων Αρχαγγέλων, αλλά και άλλων Αγίων που δεν είναι τόσο ευρέως γνωστοί, ταξινομημένοι ανά χρονολογική σειρά εορτής ανά μήνα, καθώς και ανά αλφαβητική σειρά ονομασίας.
Για κάθε Άγιο υπάρχει η σχετική εκκλησιαστική εικόνα και σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρεται σύντομα και ο βίος τους. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Άλλα βιβλία για μελέτη

Αν βρισκόμαστε στην αρχή του πνευματικού μας αγώνα, καλό είναι η επιλογή των βιβλίων που θα διαβάσουμε να γίνει πρώτα από τον Πνευματικό μας Πατέρα. Όμως ποτέ δεν γνωρίζουμε το σχέδιο του Θεού και το πώς Εκείνος θα ζεστάνει την καρδιά μας για να τον πλησιάσουμε περισσότερο. Στην ενότητα αυτή υπάρχουν διάφορες πηγές όπου μπορεί κάποιος να αναζητήσει χριστιανικά βιβλία για να διαβάσει απευθείας στο διαδίκτυο, αλλά και αλλού. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ομιλίες - Κηρύγματα

O Κύριός μας Ιησούς Χριστός χρησιμοποίησε τον προφορικό Του Λόγο για να διδάξει το Ευαγγέλιο στον κόσμο.
Πέραν λοιπόν της μελέτης των συγγραμάτων, είναι πολύ μεταδοτικό να ακούμε και πνευματικές ομιλίες ανθρώπων, είτε κληρικών, είτε καταξιωμένων Θεολόγων. Στην ενότητα αυτή υπάρχουν ενδεικτικές ιστοσελίδες για απευθείας ακρόαση, ή και κατέβασμα ηχητικών αρχείων ορθόδοξων ομιλιών.
Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ωφέλιμες ταινίες

Στην ενότητα αυτή έχουμε κάνει μια πολύ περιορισμένη επιλογή ωφέλιμων ταινιών-βίντεο, ως έναν πρώτο προβληματισμό για κάποια θέματα που σχετίζονται με την ορθόδοξη πνευματική ζωή, όπως η πίστη, η προσευχή, η ταπείνωση κλπ, αλλά και αφηγηματικές ταινίες με κατανυκτικό περιεχόμενο.
Οι περισσότερες από τις ταινίες είναι μικρού μήκους, με πολύ καλή σκηνοθεσία και παρακολουθούνται ευχάριστα. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ιερές Μητροπόλεις

Στην ενότητα αυτή γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των Ιερών Μητροπόλεων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Μητροπόλεις είναι ταξινομημένες σε αναλυτικό κατάλογο με παραπομπές στις ιστοσελίδες αυτών (όπου υπάρχουν), σε ψηφιακά αρχεία ομιλιών και κηρυγμάτων, ηλεκτρονικά εκκλησιαστικά περιοδικά, καθώς και ραδιοφωνικούς και άλλους σταθμούς, για όσες μητροπόλεις διαθέτουν.
Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ιερές Μονές

Στην ενότητα αυτή υπάρχουν σύνδεσμοι για πρόσβαση σε ιστοσελίδες με Ιερές Μονές (Μοναστήρια).
Κάντε κλικ στην εικόνα.

Νηστείες Έτους

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε επακριβώς τις Νηστείες που έχει ορίσει η Εκκλησία μας καθόλο το έτος, εδώ και αιώνες, για να διαισθανθούμε την οικονομία που θα κάνει ειδικά για εμάς ο Πνευματικός μας Πατέρας. Στην ενότητα αυτή μπορείτε να δείτε τις νηστείες ανά κατηγορία βάση τροφών, ημερολογιακά ανά είδος νηστείας και κατάλυσης, ανά ημέρα εβδομάδος και ανά περίοδο Νηστειών (Χριστούγεννα, Μ.Τεσσαρακοστή κλπ). Κάντε κλικ στην εικόνα.

Εκκλησιαστικό Ημερολόγιο (ΔΩΡΕΑΝ)

Η επιμέλεια και δημι- ουργία του παρόντος Εκκλησιαστικού Ημερο- λογίου του 2016 έγινε αποκλειστικά από το ιστολόγιό μας και διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ για κατέβασμα σε pdf. Περιλαμβάνονται και οι Νηστείες (με διαφορετικά χρώματα ανά είδος), καθώς και ευρετήριο Αναγνωσμάτων των Κυριακών και Μεγάλων Εορτών. Στην ίδια ενότητα υπάρχει και ημερήσιο Αγιολόγιο ακινήτων εορτών με Bίους Αγίων, διασυνδεδεμένο με εξωτερική πηγή. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ιερές Αγρυπνίες

Η συμμετοχή του Χριστιανού σε νυχτερι- νές αγρυπνίες αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία διότι, οι εκκλησιαστικές Ακολουθίες γίνονται περισσότερο κατανυκτικές, κάτι που βοηθάει την Προσευχή. Στην ενότητα αυτή γίνεται αναμετάδοση από το ιστολόγιο agrypnies.blogspot.gr των νυχτερινών ακολουθιών που πραγματοποιούνται σε ενορίες και μοναστήρια με πληροφορίες, χάρτες, τηλέφωνα Ιερών Ναών κλπ.
Κάντε κλικ στην εικόνα.
Ο Άγιος Πορφύριος λέει την ευχή
Πιάσε κι εσύ το κομποσχοίνι και λέγε:
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με
Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης
λέει την ευχή

Αγαπητοί μας επισκέπτες, το ιστολόγιό μας δεν ευθύνεται για τυχόν αναδυόμενα διαφημιστικά παράθυρα και γενικά δεν έχουμε σχέση με παντελώς καμία διαφήμιση.
Αγαπητοί αδελφοί, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Αν δεν έχει ακόμη βάλει μπρος για μετάνοια, κακό του κεφαλιού του...!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ
ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
(ανά μήνα και ημέρα)
5. Άγ. Δωρόθεος
11. Άγ. Βαρνάβας & Βαρθολομαίος
11. Άγ. Λουκάς ο Ιατρός
15. Άγ. Ιερώνυμος
22. Άγ. Ευσέβιος
29. Άγ. Απόστ. Πέτρος & Παύλος
1. Άγ. Ανάργυροι Κοσμάς & Δαμιανός
7. Άγ. Κυριακή
8. Άγ. Προκόπιος - Άγ. Θεόφιλος
11. Άγ. Όλγα η Ισαπόστολος
12. Άγ. Παΐσιος ο Αγιορείτης
14. Άγ. Νικόδημος ο Αγιορείτης
17. Άγ. Μαρίνα
20. Προφήτης Ηλίας
22. Άγ. Μαρία η Μαγδαληνή
24. Άγ. Αθηναγόρας- Ᾱγ.Χριστίνα
26. Άγ. Παρασκευή
27. Άγ. Παντελεήμων
28. Άγ. Ειρήνη Χρυσοβαλάντου
29. Άγ. Καλλίνικος
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

Άγιος Παΐσιος
"Τα σημεία των καιρών"
Διαβάστε το ιδιόχειρο σημείωμα του Αγ. Παϊσίου "ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ" κάνοντας κλικ εδώ, από την ιστοσελίδα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μυτιλήνης

Από την τελευταία σελίδα του ανωτέρου φυλλαδίου:
"Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά... Μιά μπόρα είναι, ο αγώνας έχει αξία, γιατι τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή πασά ή τον Χίτλερ, ή τον Μουσολίνι, αλλά τον διάβολο. Γι αυτό και θα έχουμε και ουράνιο μισθό." - Άγιος Παΐσιος.
Ο Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης & οι Σχέσεις Ορθοδόξων με Παπικούς
(Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος)
Ένα θαύμα που αποδεικνύει οτι οι παπικοί δεν έχουν θέση στα Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας
ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ
https://www.youtube.com/watch?v=Qwi5L8jcXpg
Αφιερωμένο στην ψευδαίσθηση του μεγαλείου της ανθρώπινης τεχνολογίας και δύναμης
Αρκετά μας ανέχθηκε ο καλός Θεός.
Ήρθε η ώρα
να θερίσουμε
αυτά που σπείραμε...!!!