Σημεία των Καιρών - Αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων στο ανθρώπινο DNA και η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα.Σχόλια από τα βίντεο του καναλιού: "Βίντεο Ορθοδοξίας¨:

Το βιβλίο "Θησαυρός" του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου μπορείτε να το κατεβάσετε σε pdf από την ψηφιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εδώ:
Το απόσπασμα που αναφέρεται ο Άγιος στο σφράγισμα στο δεξί χέρι και στο βλέφαρο (Λόγος ΚΓ, Περί της Β' Παρουσίας του Χριστού) είναι στη σελίδα 13 του αρχείου pdf εδώ: 
http://digital.lib.auth.gr/record/126... (5ο κατά σειρά pdf).

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΟ "ΒΛΕΦΑΡΟ" ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΡΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ - ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ "ΜΕΤΩΠΟ" ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ - ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΦΑΡΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Το ιδιόχειρο σημείωμα του Αγ. Παϊσίου "ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ" μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ:
από την ιστοσελίδα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μυτιλήνης.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ "ΑΚΤΙΝΕΣ ΛΕΪΖΕΡ" ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MICROCHIP ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ - ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΕΝΩ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΕΞΟΓΚΩΜΑ ΚΑΙ ΨΗΛΑΦΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ.

Παρουσίαση τεχνολογίας αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων στο DNA - Πανεπιστήμιο Cambridge (αποσπάσματα εμπεριέχονται στο βίντεο):

Πληροφορίες για την αποθήκευση ψηφιακών δεδομένων στο DNA (στα αγγλικά), μπορείτε να βρείτε επίσης ενδεικτικά εδώ: 

(Harvard's Wyss Institute)
εδώ: (Microsoft and University of Washington)
https://www.youtube.com/watch?v=qloX8... 
και εδώ από επίσης μια πρόφατη παρουσίαση της τεχνολογίας:
The next mass storage device will be DNA | Ewan Birney | TEDxWhitehall ,
ή κάντε αναζήτηση με τη φράση: “ Digital Data Storage in DNA ”.


Και το αισιόδοξο μήνυμα για τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες εδώ:

Μουσική βίντεο: Brand X Music - Buccaneer Island

Διαδώστε και ενσωματώστε το βίντεο ελεύθερα.

Καλό Πνευματικό Αγώνα αδελφοί Χριστιανοί, υπομονή κι έχει ο Θεός...
==============================================
Περισσότερα για το ηλεκτρονικό φακέλωμα και τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα στο ιστολόγιό μας εδώ: 
Ηλεκτρονικό φακέλωμα και το χάραγμα του Αντίχριστου
ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ
Αν θέλεις να διαβάζεις το Απόδειπνο, ενώ το ακούς, κάνε κλικ εδώ
Για προβολή σε νέο παράθυρο πλήρης οθόνης σε μορφή pdf, κάνε κλικ εδώ
Μπορείς επίσης να το κατεβάσεις σε pdf ΔΩΡΕΑΝ
ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ
ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Προσευχητάριο (ΔΩΡΕΑΝ)

Στον Πνευματικό μας αγώνα το κυριότερο είναι η καθημερινή μας διαρκής Προσευχή.
Στο ιστολόγιό μας επιμεληθήκαμε το παρόν Προσευχητάριο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι εξής προσευχές:
Πρωϊνή Προσευχή
Προσευχή φαγητού
Βραδυνή Προσευχή
(Απόδειπνο και Χαιρετισμοί Παναγίας)
Προσευχή της Θείας Μετάληψης
Παράκληση προς την Παναγία
ΔΩΡΕΑΝ
για κατέβασμα σε pdf.
Κάντε κλικ στην εικόνα.

Αγία Γραφή

Η Αγία Γραφή είναι το κορυφαίο βιβλίο που οφείλει να μελετάει κάθε Χριστιανός, πριν από οποιοδήποτε άλλο βιβλίο και μάλιστα διαρκώς, διότι απλά είναι ο Λόγος του ίδιου του Θεού. Η μελέτη ειδικά της Καινής Διαθήκης, μέσα και από ερμηνείες των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας, είναι μια διαδικασία επαναλαμβανόμενη στη ζωή του Χριστιανού, όπως επαναλαμβάνονται και τα αναγνώσματα στις Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Αγιολόγιο Έτους

Στην ενότητα αυτή αναφέρονται οι πιο δημοφιλέστεροι Άγιοι της Εκκλησίας μας, συμπεριλαμβανομένων των Αγίων Αρχαγγέλων, αλλά και άλλων Αγίων που δεν είναι τόσο ευρέως γνωστοί, ταξινομημένοι ανά χρονολογική σειρά εορτής ανά μήνα, καθώς και ανά αλφαβητική σειρά ονομασίας.
Για κάθε Άγιο υπάρχει η σχετική εκκλησιαστική εικόνα και σε ορισμένες περιπτώσεις αναφέρεται σύντομα και ο βίος τους. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Άλλα βιβλία για μελέτη

Αν βρισκόμαστε στην αρχή του πνευματικού μας αγώνα, καλό είναι η επιλογή των βιβλίων που θα διαβάσουμε να γίνει πρώτα από τον Πνευματικό μας Πατέρα. Όμως ποτέ δεν γνωρίζουμε το σχέδιο του Θεού και το πώς Εκείνος θα ζεστάνει την καρδιά μας για να τον πλησιάσουμε περισσότερο. Στην ενότητα αυτή υπάρχουν διάφορες πηγές όπου μπορεί κάποιος να αναζητήσει χριστιανικά βιβλία για να διαβάσει απευθείας στο διαδίκτυο, αλλά και αλλού. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ομιλίες - Κηρύγματα

O Κύριός μας Ιησούς Χριστός χρησιμοποίησε τον προφορικό Του Λόγο για να διδάξει το Ευαγγέλιο στον κόσμο.
Πέραν λοιπόν της μελέτης των συγγραμάτων, είναι πολύ μεταδοτικό να ακούμε και πνευματικές ομιλίες ανθρώπων, είτε κληρικών, είτε καταξιωμένων Θεολόγων. Στην ενότητα αυτή υπάρχουν ενδεικτικές ιστοσελίδες για απευθείας ακρόαση, ή και κατέβασμα ηχητικών αρχείων ορθόδοξων ομιλιών.
Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ωφέλιμες ταινίες

Στην ενότητα αυτή έχουμε κάνει μια πολύ περιορισμένη επιλογή ωφέλιμων ταινιών-βίντεο, ως έναν πρώτο προβληματισμό για κάποια θέματα που σχετίζονται με την ορθόδοξη πνευματική ζωή, όπως η πίστη, η προσευχή, η ταπείνωση κλπ, αλλά και αφηγηματικές ταινίες με κατανυκτικό περιεχόμενο.
Οι περισσότερες από τις ταινίες είναι μικρού μήκους, με πολύ καλή σκηνοθεσία και παρακολουθούνται ευχάριστα. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ιερές Μητροπόλεις

Στην ενότητα αυτή γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των Ιερών Μητροπόλεων στην Ελλάδα και την Κύπρο. Οι Μητροπόλεις είναι ταξινομημένες σε αναλυτικό κατάλογο με παραπομπές στις ιστοσελίδες αυτών (όπου υπάρχουν), σε ψηφιακά αρχεία ομιλιών και κηρυγμάτων, ηλεκτρονικά εκκλησιαστικά περιοδικά, καθώς και ραδιοφωνικούς και άλλους σταθμούς, για όσες μητροπόλεις διαθέτουν.
Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ιερές Μονές

Στην ενότητα αυτή υπάρχουν σύνδεσμοι για πρόσβαση σε ιστοσελίδες με Ιερές Μονές (Μοναστήρια).
Κάντε κλικ στην εικόνα.

Νηστείες Έτους

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε επακριβώς τις Νηστείες που έχει ορίσει η Εκκλησία μας καθόλο το έτος, εδώ και αιώνες, για να διαισθανθούμε την οικονομία που θα κάνει ειδικά για εμάς ο Πνευματικός μας Πατέρας. Στην ενότητα αυτή μπορείτε να δείτε τις νηστείες ανά κατηγορία βάση τροφών, ημερολογιακά ανά είδος νηστείας και κατάλυσης, ανά ημέρα εβδομάδος και ανά περίοδο Νηστειών (Χριστούγεννα, Μ.Τεσσαρακοστή κλπ). Κάντε κλικ στην εικόνα.

Εκκλησιαστικό Ημερολόγιο (ΔΩΡΕΑΝ)

Η επιμέλεια και δημι- ουργία του παρόντος Εκκλησιαστικού Ημερο- λογίου του 2016 έγινε αποκλειστικά από το ιστολόγιό μας και διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ για κατέβασμα σε pdf. Περιλαμβάνονται και οι Νηστείες (με διαφορετικά χρώματα ανά είδος), καθώς και ευρετήριο Αναγνωσμάτων των Κυριακών και Μεγάλων Εορτών. Στην ίδια ενότητα υπάρχει και ημερήσιο Αγιολόγιο ακινήτων εορτών με Bίους Αγίων, διασυνδεδεμένο με εξωτερική πηγή. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Ιερές Αγρυπνίες

Η συμμετοχή του Χριστιανού σε νυχτερι- νές αγρυπνίες αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία διότι, οι εκκλησιαστικές Ακολουθίες γίνονται περισσότερο κατανυκτικές, κάτι που βοηθάει την Προσευχή. Στην ενότητα αυτή γίνεται αναμετάδοση από το ιστολόγιο agrypnies.blogspot.gr των νυχτερινών ακολουθιών που πραγματοποιούνται σε ενορίες και μοναστήρια με πληροφορίες, χάρτες, τηλέφωνα Ιερών Ναών κλπ.
Κάντε κλικ στην εικόνα.
Ο Άγιος Πορφύριος λέει την ευχή
Πιάσε κι εσύ το κομποσχοίνι και λέγε:
Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με
Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς

Ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης
λέει την ευχή


Αγαπητοί μας επισκέπτες, το ιστολόγιό μας δεν ευθύνεται για τυχόν αναδυόμενα διαφημιστικά παράθυρα και γενικά δεν έχουμε σχέση με παντελώς καμία διαφήμιση.
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ
ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
(ανά μήνα και ημέρα)
2. Άγ. Νικόλαος ο Πλανάς
4. Άγ. Θεόδωρος (θαύμα κολλύβων)
4. Άγ. Γεράσιμος ο Ιορδανίτης
5. Άγ. Κόνων ο Ίσαυρος
7. Άγ. Λαυρέντιος Μεγάρων
16. Άγ. Χριστόδουλος ο εν Πάτμω
17. Άγ. Κύριλλος Ιεροσολύμων
18. Άγ. Αλεξίος, ο άνθρωπος του Θεού
30. Άγ. Ιωάννης Συγγρ. της Κλίμακος

1. Άγ. Μαρία η Αιγυπτία
2. Άγ. Σάββας εν Καλύμνω
4. Άγ. Ζωσιμάς
6. Άγ. Ευτύχιος Πατρ. Κων/πόλεως
10. Άγ. Γρηγόριος ο Ε' Πατρ.Κων/λεως
18. Άγ. Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη
23. Άγ. Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος
25. Άγ. Μάρκος ο Ευαγγελιστής
30. Άγ. Ιάκωβος αδελφός Ιωάννου Θεολόγου
ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ

Άγιος Παΐσιος
"Τα σημεία των καιρών"
Διαβάστε το ιδιόχειρο σημείωμα του Αγ. Παϊσίου "ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ" κάνοντας κλικ εδώ, από την ιστοσελίδα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μυτιλήνης

Από την τελευταία σελίδα του ανωτέρου φυλλαδίου:
"Να το πάρουμε στα σοβαρά, να ζήσουμε πνευματικά. Οι περιστάσεις μας αναγκάζουν και θα μας αναγκάσουν να δουλέψουμε πνευματικά. Καλό όμως είναι να το κάνουμε χαρούμενα και προαιρετικά και όχι από θλίψεις, αναγκαστικά... Μιά μπόρα είναι, ο αγώνας έχει αξία, γιατι τώρα δεν έχουμε εχθρό τον Αλή πασά ή τον Χίτλερ, ή τον Μουσολίνι, αλλά τον διάβολο. Γι αυτό και θα έχουμε και ουράνιο μισθό." - Άγιος Παΐσιος.
Ο Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης & οι Σχέσεις Ορθοδόξων με Παπικούς
(Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος)
Ένα θαύμα που αποδεικνύει οτι οι παπικοί δεν έχουν θέση στα Ιερά Μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας
ΤΙΣ ΘΕΟΣ ΜΕΓΑΣ
https://www.youtube.com/watch?v=Qwi5L8jcXpg
Αφιερωμένο στην ψευδαίσθηση του μεγαλείου της ανθρώπινης τεχνολογίας και δύναμης

ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΩN ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ

Οποιαδήποτε επίκαιρα θέματα που μπορούν να λογιστούν ως ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ είναι υποχρέωση για εμάς τους Χριστιανούς να τα γνωρίζουμε, διότι είναι Εντολή του Χριστού καταρχήν, ο οποίος και ολόκληρη "Αποκάλυψη" αποκάλυψε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη (για να γνωρίζουμε), αλλά και ο ίδιος ο Κύριος ρώτησε: "τὰ δὲ σημεῖα τῶν καιρῶν οὐ δύνασθε γνῶναι;" δηλαδή: τα δε σημεία των καιρών, δεν μπορείτε να τα διακρίνετε; (Κατά Ματθαίον κεφ.16, στ.3) - και φυσικά ο λόγος του Κυρίου μας είναι πάντα διαχρονικός. Κατά δεύτερον, ο λόγος που ο Χριστός θέλει να τα γνωρίζουμε είναι αφενός για να μην απογοητευόμαστε, (όταν θα ζούμε όλα αυτά τα δυσάρεστα) αφού γνωρίζουμε οτι το τέλος μετά από τις δοκιμασίες είναι πάντα η νίκη του Χριστού και αφετέρου για να εντείνουμε τον Πνευματικό μας Αγώνα, μέσα στα πλαίσια του "Γρηγορείτε" που ο ίδιος ο Κύριος μας προστάζει, ώστε όντας πνευματικά έτοιμοι από πριν, να αντέξουμε τις δυσκολίες και τους πειρασμούς των δαιμόνων που θα έρθουν και να μην παραδώσουμε τα όπλα, προδίδοντας το Χριστό και χάνοντας τη σωτηρία της ψυχής μας και την αιώνα Βασιλεία του Θεού. Το γεγονός οτι κάποιοι χριστιανοί, που ενώ κατά τα άλλα είναι ευσεβείς και φιλότιμοι, δεν θέλουν να ακούνε τέτοιες ειδήσεις γιατί στεναχωριούνται, ομοιάζει με την Αγία Γραφή από την οποία έχεις αφαιρέσει και πετάξει στα σκουπίδια κάθε λόγο των Προφητών και την Αποκάλυψη του Ιωάννη, για τα οποία οι χριστιανοί αυτοί δε θέλουν καν να μιλούν και να σκέφτονται, για να μη χαλάνε τη διάθεσή τους. Μα, ο Χριστός αποκαλύπτει τα μέλλοντα στους προφήτες, γιατι θέλει να τα γνωρίζουμε, ώστε να τα διακρίνουμε και εάν εμείς δε θέλουμε να γνωρίζουμε, κάνουμε ανυπακοή στο θέλημα του Θεού. Ας μην ξεχνάμε επίσης οτι ο δρόμος προς το Χριστό δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Η ίδια η ζωή του Χριστού μας το δείχνει αυτό. Η ζωή του χριστιανού είναι ένας συνεχής Πνευματικός Αγώνας, συνεχής μέχρι θανάτου, ένας Σταυρός, μια διαρκής χαρμολύπη, που οδηγεί όμως πάντα στο τέλος στην Ανάσταση. Ας συνετιστούν λοιπόν όσοι φοβούνται και ας δούνε την κατάσταση του σήμερα ως έχει, χωρίς να στεναχωριούνται, διότι η στεναχώρια και το άγχος δείχνει απιστία στο Χριστό και στην πρόνοιά Του. Το σήμερα λοιπόν δείχνει οτι οι μέρες με τις παχιές αγελάδες και την ψευδαίσθητη καλοπέραση των προηγούμενων δεκαετιών τελείωσαν - ζούμε πλέον στα χρόνια του αντιχρίστου (το αν έχουμε ακόμη κάτι χρόνια ή κάτι δεκαετίες δεν έχει σημασία) και ο λόγος του Χριστού είναι πιο επίκαιρος από ποτέ: "...ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ...!! και "ο δε υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται"...!!"
ΕΠΕΙΓΟΝ
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ
ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ

Όσοι γονείς έχουν παιδιά στο Γυμνάσιο, να καταθέσουν άμεσα στο Σχολείο τηΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ (εδώ)από τη θ-εμετική διδασκαλία για τις "Ἐμφυλες Ταυτότητες"


Διαβάστε παρακάτω περισσότερα
Γέροντας Γαβριήλ
ο Αγιορείτης

"Όσοι αρχιερείς, ή πατριάρχες και αρχιεπίσκοποι αγωνίζονται πυρετωδώς να ενώσουν την Εκκλησία μας με τον Πάπα, ομοιάζουν κατά πάντα και είναι ομοιότροποι με τον Άννα και τον Καϊάφα και εν ημέρα κρίσεως, με τα αρχιερατικά τους διαβήματα, θα κοσμούν τα φρικτότερα και τα κεντρικότερα μέρη της κολάσεως... Είναι ευκολότερο να βαπτίσεις το σατανά παρά να συνετίσεις τον Πάπα."

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης
"κάτω τα χέρια από τον
π. Θεόδωρο Ζήση"


Ο π. Νικόλαος Μανώλης μιλάει για τον π. Θεόδωρο Ζήση, ομότιμο καθηγητή Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, ο οποίος απειλείται με καθαίρεση, καθώς και άλλοι κληρικοί που εναντιώνονται στην παναίρεση του οικουμενισμού.


ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΙΕΡΕΑ,
(αν θα συντελέσει στην αποδοχή και διάδοσή του),
ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΥΛΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης - Τα 11 ψέματα στο κείμενο της Ιεράς Συνόδου προς τον Λαό


Αγανάκτηση και ιερά οργή αισθάνομαι από την ενέργεια της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την οποία την προσεχή Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, αρχή της εκκλησιαστικής περιόδου του Τριωδίου, θα κατασκανδαλίσει το φιλόχριστο ποίμνιο της Πατρίδας μας, διανέμοντας το κατάπτυστο κείμενο της Ιεράς Συνόδου  “Προς το Λαό”. Σε αυτό προπαγανδίζεται η ψευδοσύνοδος του Κολυμπαρίου Κρήτης, η ονομαζόμενη από τους Οικουμενιστές, “Αγία και Μεγάλη Σύνοδος”.
Με ένα τετρασέλιδο κείμενο η Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, γεμάτο ψεύδη και έντεχνες παραλείψεις, παρερμηνεύοντας τις αιρετικές αποφάσεις της ψευδοσυνόδου, επιχειρεί να τις παρουσιάσει ως ακραιφνώς Ορθόδοξες, αποκρύπτοντας την τραγική και σοκαριστική αλήθεια. Ότι δηλαδή, πρόκειται για σκοτεινές αποφάσεις, που επιχειρούν να αλώσουν τις ψυχές του Ορθοδόξου λαού, και να τις οδηγήσουν στην προσφιλή οδό για τους αιρετικούς, της απώλειας.
Εκατοντάδες χιλιάδες έντυπα θα διανεμηθούν στους εκκλησιαζομένους της Κυριακάτικης θείας Λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα. "Πρόθυμα" θα αναγγελθεί το “χαρμόσυνο” γεγονός, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να ζητήσει την υπακοή του (άβουλου κατ’ αυτούς) ποιμνίου και να επιβάλει την υποχρεωτική αποδοχή των “δεσμευτικών” αποφάσεων της ψευδοσυνόδου. Πρόκειται για ενορχηστρωμένη προσπάθεια, να περάσει “λαου - λαου” στο λαό, η πολυπόθητη ενότητα.
Με την παρούσα εργασία, επιχειρώ να καταδείξω στα πνευματικά μου τέκνα, αλλά και σε όλους τους φίλους που παρακολουθούν τις διαδικτυακές δράσεις μου, την απάτη που προκύπτει από το κείμενο της Ιεράς Συνόδου. Αν θέλει Ο Θεός, σε επόμενη εργασία μου θα ασχοληθώ με τις μερικές δεκάδες πονηρές παραλείψεις του κειμένου, που αποδεικνύουν πως η Σύνοδος της Κρήτης είναι αιρετική.
Τα 11 ψέματα στο κείμενο της Ι. Συνόδου προς τον Λαό
Πρωτοπ. Νικόλαος Μανώλης
prostonlao2.jpg
Εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 4/2/2017
(Με κόκκινα γράμματα είναι τα σημεία του κειμένου “Προς το λαό” όπου εντοπίζονται τα ψεύδη. Μετά από κάθε ψεύδος παραθέτω την άποψή μου ως απάντηση στην Ιεραρχία. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή και στις υποσημειώσεις).
Ψέμα 1ο «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνεται σε όλους τους πιστούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία συνήλθε τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη
Η αλήθεια: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνεται σε όλους τους πιστούς προκειμένου να τους παραπλανήσει καθησυχάζοντάς τους σχετικά με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην λεγομένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, η Ιερά Σύνοδος καταδέχεται να απευθυνθεί στον πιστό λαό, επτά ολόκληρους μήνες από την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.[1]
Ό,τι ήταν να μάθουμε για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών εξ απόψεως ενημερώσεως, δηλαδή το πού, το πότε, το ποιοί συμμετείχαν και ποιοί όχι, την παρουσία των αιρετικών παρατηρητών, των πρακτόρων της C.I.A. κτλ., το έχουμε ήδη μάθει. Ως πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλάδας το μόνο που περιμέναμε με αγωνία ήταν μια ενημέρωση σχετικά με το αν η Ιεραρχία αποδέχθηκε ή όχι τις αιρετικές αποφάσεις της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου[2]. Η κοινοποίηση, άλλωστε, των αποφάσεων στο πλήρωμα της Εκκλησίας είναι και υποχρέωση της Ιεραρχίας σύμφωνα με το άρθρο 13 του (άκρως προβληματικού) Κανονισμού Οργανώσεως και Λειτουργίας της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου»: «αἱ ὑπογραφεῖσαι συνοδικαί ἀποφάσεις, ὡς καί τό Μήνυμα τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου, ἀποστέλλονται διά Πατριαρχικῶν Γραμμάτων τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου εἰς τούς Προκαθημένους τῶν αὐτοκεφάλων Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, οἵτινες καί κοινοποιοῦν αὐτά εἰς τάς Ἐκκλησίας αὐτῶν ἀντιστοίχως, ἔχουν δέ πανορθόδοξον κῦρος».
Ψέμα 2ο “Κύριος σκοπός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ήταν η ενίσχυση και η φανέρωση της ενότητας όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών αλλά και η αντιμετώπιση διαφόρων συγχρόνων ποιμαντικών ζητημάτων”.
Η Αλήθεια: Ο κύριος σκοπός της λεγομένης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ήταν η εισαγωγή της αίρεσης του Οικουμενισμού στην Ορθοδοξία. Ο δήθεν σκοπός της ενίσχυσης και της φανέρωσης της ενότητας των Ορθοδόξων Εκκλησιών ήταν το άλλοθι[3], ενώ τα πραγματικά ποιμαντικά ζητήματα[4] που απασχολούν εδώ και δεκαετίες τον Ορθόδοξο κόσμο, αγνοήθηκαν.[5]
Στις Ορθόδοξες Εκκλησίες υπάρχει ενότητα Πίστεως που φανερώνεται εκκλησιαστικά με τα Ιερά Μυστήρια, με την ανάγνωση των Διπτύχων κατά την αρχιερατική τέλεση της Θείας Λειτουργίας, με το πλέγμα σχέσεων των Εκκλησιών μεταξύ τους και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτό, άθελά τους, ομολογούν και οι συντάκτες του φυλλαδίου που λίγες γραμμές παρακάτω γράφουν “Η Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει την ενότητα και την καθολικότητά Της δια των Ιερών Μυστηρίων”.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο κύριος σκοπός της Συνόδου ήταν η “ενίσχυση” και η “φανέρωση” της ενότητας των Ορθοδόξων έναντι των άλλων λεγομένων ετερόδοξων εκκλησιών - ομολογιών προκειμένου η Ορθοδοξία, ως ένα σώμα υπό τον πρώτο άνευ ίσων Οικουμενικό Πατριάρχη (να η ενότητα!!!), να ενωθεί, εν καιρώ τω δέοντι, πρώτα με τους αιρετικούς και μετά με τους αλλόδοξους[6].
Άλλωστε, το φυλλάδιο αποκρύπτει ότι η Σύνοδος απέτυχε παταγωδώς να ενισχύσει και να φανερώσει την ενότητα όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, καθώς απουσίαζαν τέσσερα πατριαρχία που αντιπροσωπεύουν τα 2/3 των ορθοδόξων παγκοσμίως[7]. Πολύ σημαντική και η παρατήρηση της Εκκλησία της Βουλγαρίας στο σημείο αυτό: “...η προσευχή της Εκκλησίας για “ενότητα όλων” δεν σημαίνει την αποκατάσταση της ενότητας με άλλους Χριστιανούς, λες και η ενότητα είναι κάτι που έχει χαθεί από την Εκκλησία, αλλά αυτό που εννοεί είναι την επιστροφή στους κόλπους της αυτών που έχουν εκπέσει, μέσα από το Βάπτισμα, το Χρίσμα και την Θεία Ευχαριστία. Επιπλέον, η Ιερά Σύνοδος δηλώνει ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να αποδεχτεί τις διάφορες θεωρίες περί αυτής της ενότητας που επικρατούν στους ετερόδοξους, όπως για παράδειγμα την θεωρία της “αόρατης εκκλησίας”, “την θεωρία των κλάδων” και την θεωρία της “ισότητας των δογμάτων” καθώς επίσης και την νεοσύστατη θεωρία της “βαπτισματικής θεολογίας” σύμφωνα με την οποία υπάρχει μια αρχέγονη ενότητα σε “ένα κοινό βάπτισμα”. ...όλες αυτές οι θεωρίες συνδέονται με την διδαχή περί “κτιστής χάρης” του Αγίου Πνεύματος, η οποία έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία. ...η Ιερά Σύνοδος (της Βουλγαρικής Εκκλησίας) δηλώνει επίσης ότι απορρίπτει την διδαχή που υπήρχε στο Ψήφισμα για τον Οικουμενισμό της Δεύτερης Βατικάνειας Συνόδου, καθώς αποτελεί έκφραση της ίδιας λανθασμένης εκκλησιολογικής αντίληψης που αναφέρθηκε παραπάνω. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η παρατήρηση της ίδιας Ιεραρχίας, πως τα κείμενα της ψευδοσυνόδου αρνήθηκε να τα υπογράψει μια μεγάλη μερίδα Ιεραρχών που ήσαν παριστάμενοι.[8]
Ψέμα 3ο “Με βάση τα συμπεράσματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου
Η Αλήθεια: Τα επίσημα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου είναι το Μήνυμαη Εγκύκλιος και οι Αποφάσεις. Και τα τρία κείμενα χαρακτηρίζονται ως Πανορθοδόξου κύρους. Η ΔΙΣ με το κείμενο αυτό δεν αναφέρεται ούτε στις Αποφάσεις της Συνόδου, ούτε στο Μήνυμα ή την Εγκύκλιο, πολλώ δε μάλλον ούτε στα υποτιθέμενα συμπεράσματα της Συνόδου.
Το φυλλάδιο είναι μια συρραφή μικρών αποσπασμάτων των ανωτέρω κειμένων, στα οποία προστίθενται ή αφαιρούνται λέξεις ή φράσεις, ερμηνευόμενες κατά το δοκούν, με σκοπό να αλλάξουν το νόημα τους και να το κάνουν πιο “εύπεπτο”.
Πρόκειται ουσιαστικά, για σκέψεις, κρίσεις και επιθυμίες των συντακτών του φυλλαδίου, με βάση τα προσωπικά τους συμπεράσματα από την Σύνοδο, τα οποία δεν μας ενδιαφέρουν.
Αυτό που μας ενδιαφέρει, και για το οποίο περιμένουμε ενημέρωση, είναι οι αποφάσεις της Συνόδου και οι δογματικές - εκκλησιολογικές τους συνέπειες. 
Αλλά φυσικά αυτές δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνουν γνωστές..., γιατί εκεί γίνεται το μεγάλο ξεχαρβάλωμα της Ορθοδοξίας.
Ψέμα 4ο “Η Ορθόδοξη Εκκλησία εκφράζει την ενότητα και την καθολικότητά Της δια των Ιερών Μυστηρίων. Η συνοδικότητα υπηρετεί την ενότητα και διαπνέει την οργάνωση της Εκκλησίας, τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις Της και καθορίζει την πορεία Της.”
Η Αλήθεια: Η συνοδικότητα πρώτα απ’ όλα υπηρετεί την Αλήθεια της Πίστεως. Αυτήν την Αλήθεια υπερασπίστηκαν οι Οικουμενικές και Τοπικές Σύνοδοι έναντι των ποικίλων αιρέσεων. Η ενότητα είναι πρώτα απ’ όλα, ενότητα Πίστεως της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η ανωτέρω παράγραφος του φυλλαδίου, βγαίνει το άτοπο συμπέρασμα ότι, όταν η συνοδικότητα δεν λειτουργεί σε οικουμενικό ή τοπικό επίπεδο, κλονίζεται η οικουμενική ή τοπική ενότητα της Εκκλησίας, πράγμα άτοπο. Είναι έκδηλη η προσπάθεια να δικαιολογηθεί η καινοφανής εφεύρεση της συγκλήσεως Οικουμενικής Συνόδου, όχι για να καταδικάσει αιρέσεις, αλλά μόνο για να φανερωθεί δήθεν η ενότητα της Εκκλησίας[9]
Πολύ ενδιαφέρον είναι το σημείο στην παράγραφο 22 του κειμένου “Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο Χριστιανικό κόσμο”, για το οποίο η σύνοδος της Κρήτης δηλώνει ότι “η διατήρησις της γνησίας Ορθοδόξου πίστεως διασφαλίζεται μόνον δια του συνοδικού συστήματος”. Η Ιερά Σύνοδος όμως της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, δηλώνει αντιθέτως στο σημείο αυτό, ότι “το τελικό κριτήριο για την αποδοχή των Εκκλησιαστικών Συνόδων είναι η επάγρυπνη δογματική συνείδηση όλου του Ορθοδόξου πληρώματος (της πληρότητας του Σώματος). Δηλώνει ότι η Οικουμενική Σύνοδος δεν χορηγεί με αυτόματο ή μηχανικό τρόπο την ορθή εκδοχή της Πίστης που διακηρύσσεται από τους Ορθόδοξους χριστιανούς”.[10] Ας θυμηθούμε βέβαια εδώ και την διακήρυξη των Πατριαρχών της Ανατολής το 1848, όπου ξεκάθαρα επαναδιατυπώνουν την αλήθεια την Πίστης μας για τον φρουρό της[11]. Ο σημερινός όμως Οικουμενικός Πατριάρχης, ζηλεύοντας την παπική εξουσία, με πρωτοφανείς ρήσεις, άλλα μας διατάζει να δεχτούμε![12]
Ψέμα 5ο “Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Αγία Σύνοδος δεν αναφέρθηκε μόνον στο κύρος των γνωστών Οικουμενικών Συνόδων, αλλά σε αυτήν για πρώτη φορά αναγνωρίσθηκαν ως Σύνοδοι «καθολικού κύρους», δηλαδή ως Οικουμενικές, η Μεγάλη Σύνοδος επί Μεγάλου Φωτίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (879-880), οι επί αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Μεγάλες Σύνοδοι (1341, 1351, 1368), και οι εν Κωνσταντινουπόλει Μεγάλες και Αγίες Σύνοδοι για την αποκήρυξη της ενωτικής Συνόδου της Φλωρεντίας (1438-1439), των προτεσταντικών δοξασιών (1638, 1642, 1672, 1691) και του εθνοφυλετισμού ως εκκλησιολογικής αιρέσεως (1872).[13]
Η Αλήθεια: Πουθενά στα κείμενα της Συνόδου δεν αναγνωρίστηκαν οι αναφερόμενες ως καθολικού κύρους Σύνοδοι ως Οικουμενικές. Η αθώα εκ πρώτης όψεως προσθήκη της φράσης, “δηλαδή ως Οικουμενικές”, στο κείμενο του φυλλαδίου, κρύβει απύθμενο βάθος πανουργίας.
Καταντάει γελοίος ο τρόπος με τον οποίο θέλουν να παραπλανήσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας οι Επίσκοποί μας. Θέλουν να μας πείσουν για την Ορθοδοξότητα της Συνόδου, επικαλούμενοι την αναγνώριση των αδιαμφισβήτητα Ορθοδόξων Συνόδων ως Οικουμενικών. Ή εμείς διαβάσαμε άλλη απόφαση της Συνόδου ή έχουμε 15 οικουμενικές συνόδους και το γνωρίζουν μόνο οι επίσκοποί μας.
Ως γνωστόν, ήταν αίτημα της Εκκλησίας της Σερβίας και μερικών μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, να αναγνωριστούν οι δύο πρώτες αναφερόμενες Σύνοδοι, η επί Μεγάλου Φωτίου και η επί αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, ως Οικουμενικές (Η΄και Θ΄ Οικουμενικές). Η αναγνώριση των δύο αυτών συνόδων ως Οικουμενικών και η πανηγυρική ανανέωση των αποφάσεων τους, θα καταξίωνε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο ως τέτοια και θα αρκούσε για τον αιώνιο αναθεματισμό του παπικού θηρίου, που δημιούργησε την πανσπερμία των προτεσταντικών αιρέσεων.
Αντιθέτως, η σημασία των ανωτέρω θεωρουμένων από το πλήρωμα της Εκκλησίας ως οικουμενικών Συνόδων υποβιβάζεται, καθώς στην Εγκύκλιο γίνεται απλή αναφορά παρατακτικά μαζί με άλλες Συνόδους, μεγάλης βέβαια σημασίας, οι οποίες όμως στη συνείδηση του Ορθοδόξου Πληρώματος δεν υπέχουν θέση οικουμενικών Συνόδων.[14]
Ψέμα 6ο “Οι Ορθόδοξες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες δεν αποτελούν συνομοσπονδία Εκκλησιών, αλλά την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.”
Η Αλήθεια: Στη σύνοδο μόνο οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών είχαν αποφασιστική ψήφο, δηλαδή έκαστος προκαθήμενος εκπροσωπούσε όλη την Εκκλησία του. Στην πράξη η Σύνοδος λειτούργησε ως συνομοσπονδία, κατά τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Οι προκαθήμενοι είχαν τον ρόλο του Συμβουλίου (Κομισιόν) με δικαίωμα αρνησικυρίας, ενώ οι υπόλοιποι επίσκοποι ήταν διακοσμητικά στοιχεία, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια συνομοσπονδία αυτοκεφάλων Εκκλησιών στην πράξη. Αναγνωρίστηκε έτσι το πρωτείο των προκαθημένων έναντι των λοιπών επισκόπων εκάστης Εκκλησίας και το πρωτείο του οικουμενικού Πατριάρχη έναντι των λοιπών προκαθημένων.
Αντίθετα, αν στην λεγομένη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο οι Ορθόδοξες Εκκλησίες δεν αποτελούσαν συνομοσπονδία Εκκλησιών, οι Επίσκοποι δεν θα ήταν μόνο μέλη και αντιπρόσωποι της Εκκλησίας τους, αλλά Επίσκοποι της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ισότιμοι, με δικαίωμα ίσης και αποφασιστικής ψήφου. Αυτό θα ήταν το Ορθόδοξο. «Η των πλειόνων ψήφος κρατείτω»[15]
Ψέμα 7ο “Για την ορθόδοξη Εκκλησία η οικογένεια αποτελεί καρπό της «εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν» μυστηριακής ενώσεως ανδρός και γυναικός και είναι η μόνη εγγύηση της γεννήσεως και της ανατροφής των τέκνων[16].”
Η Αλήθεια: Στις αποφάσεις της συνόδου αναφέρεται ότι οι μικτοί γάμοι κατ’ ακρίβειαν απαγορεύονται αλλά ας κάνει κάθε εκκλησία ότι θέλει κατ’ οικονομίαν. Επικυρώθηκε ο οικουμενισμός εν τη πράξει.
Ψέμα 8ο “Ο διάλογος κυρίως με τους ετεροδόξους χριστιανούς (άλλες χριστιανικές ομολογίες – αιρέσεις) γίνεται με βάση το χρέος της Εκκλησίας να μαρτυρεί προς κάθε κατεύθυνση την αλήθεια και την αποστολική πίστη. Έτσι γίνεται γνωστή σε αυτούς η γνησιότητα της Ορθόδοξης Παράδοσης, η αξία της πατερικής διδασκαλίας, η λειτουργική εμπειρία και η πίστη των Ορθοδόξων. Οι διάλογοι δεν σημαίνουν ούτε και θα σημαίνουν ποτέ οποιονδήποτε συμβιβασμό σε ζητήματα πίστεως
Η Αληθεια: Ω! της εσχάτης πονηρίας! Πουθενά, μα πουθενά στα κείμενα της Μεγάλης και Αγίας Συνόδου δεν αναφέρεται η λέξη αίρεση. Όσον αφορά δε το επίμαχο απόσπασμα το παραθέτουμε για αισχύνη των συντακτών του φυλλαδίου.
Παρά ταῦτα, ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία ἀποδέχεται τήν ἱστορικήν ὀνομασίαν τῶν μή εὑρισκομένων ἐν κοινωνίᾳ μετ’ αὐτῆς ἄλλων ἑτεροδόξων χριστιανικῶν Ἐκκλησιῶν καί Ὁμολογιῶν, ἀλλά πιστεύει ὅτι αἱ πρός ταύτας σχέσεις αὐτῆς πρέπει νά στηρίζωνται ἐπί τῆς ὑπ’ αὐτῶν ὅσον ἔνεστι ταχυτέρας καί ἀντικειμενικωτέρας ἀποσαφηνίσεως τοῦ ὅλου ἐκκλησιολογικοῦ θέματος καί ἰδιαιτέρως τῆς γενικωτέρας παρ’ αὐταῖς διδασκαλίας περί μυστηρίων, χάριτος, ἱερωσύνης καί ἀποστολικῆς διαδοχῆς.”
Στην λεγομένη “Αγία και Μεγάλη Σύνοδο”, λοιπόν, για πρώτη φορά οι αιρέσεις ονομάστηκαν “Εκκλησίες”. Με το τέχνασμα ενός λεκτικού αυτοαναιρούμενου ακροβατισμού (οι ετερόδοξες εκκλησίες θα είναι ή ετερόδοξες ή εκκλησίες[17]) δόθηκε το αμώμητο όνομα της κοινής μας μητέρας Εκκλησίας να το καπηλεύονται οι αιρετικοί. Έλεος, όλα να τα καταπιούμε αμάσητα πια;[18]
Όσον αφορά το θέμα του διαλόγου, για τον οποίο όλοι κόπτονται, πουθενά στην Αγία Γραφή δεν υπάρχει εντολή διαλόγου. Δεν έδωσε ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός εντολή “διαλεχθείτε με τα έθνη” αλλά “πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος[19]. Ο δε Απόστολος των Εθνών Παύλος διδάσκει “αιρετικόν άνθρωπον μετά μίαν και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού[20]. Ο διάλογος είναι το μέσον για να μεταδώσουμε τα νοήματα της πίστεως, έχει αρχή έχει και τέλος. Στις αποφάσεις της Συνόδου ορίζεται ότι ο διάλογος δεν πρέπει να έχει τέλος.
Η διαβεβαίωση ότι οι διάλογοι δεν σημαίνουν ούτε και θα σημάνουν ποτέ συμβιβασμό σε ζητήματα πίστεως προκαλεί θλίψη[21]. Κανένας λόγος στο φυλλάδιο για τα αιρετικά κείμενα που έχουν υπογράψει οι αντιπρόσωποί των Ορθοδόξων στις Συνελεύσεις του ΠΣΕ και στον διάλογο με τους Παπικούς (Μπάλαμαντ, Πόρτο Αλέγκρε, Πουσάν κτλ)[22]. Κανένας λόγος για τις συμπροσευχές. Κανένας λόγος για τα ημισυλλείτουργα του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα[23]. Κάπου εδώ οι λέξεις χάνουν το νόημά τους καθώς, όσες περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης των Ιερών Κανόνων και να αναφέρουμε, το αυτί των Οικουμενιστών Επισκόπων, Ιερέων και θεολόγων, δυστυχώς, δεν ιδρώνει.
Ψέμα 9ο “Τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας αποτελούν αντικείμενο εμβαθύνσεως και περαιτέρω μελέτης. Αυτό ισχύει για όλες τις Συνόδους της Εκκλησίας.
Η Αλήθεια: Τα κείμενα κάθε συνόδου αποτελούν αντικείμενο εμβαθύνσεως και περαιτέρω μελέτης όχι για να βρεθεί το νόημά τους ανάμεσα σε ερεβώδεις συντακτικές διαδρομές και λεκτικούς ακροβατισμούς, αλλά γιατί ήταν αποφάσεις εμπνευσμένες από το Πανάγιο Πνεύμα και διασφάλιζαν δογματικά την άπαξ παραδεδομένη υπό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού Πίστη που είναι προϋπόθεση για την σωτηρία καθενός εξ’ ημών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα κείμενα αποτελούν αντικείμενο μασήματος και αναμασήματος, όσο καιρό χρειαστεί, σύμφωνα και με τη σχετική εισήγηση του Μητροπολίτη Σερρών στην Ολομέλεια της Ιεράς Συνόδου, μέχρι τελικού χωνέματός των από το Ορθόδοξο Πλήρωμα.[24] 
Ψέμα 10ο “Ο θεολογικός διάλογος δεν διακόπτεται. Προϋπόθεση απαραίτητη βεβαίως είναι να διατηρείται αλώβητη η θεολογική αλήθεια και ο διάλογος αυτός να πραγματοποιείται χωρίς φανατισμούς και διαιρέσεις, χωρίς παρασυναγωγές και σχίσματα, τα οποία πληγώνουν την ενότητα της Εκκλησίας. Τα σχίσματα είναι δυσίατες πνευματικές ασθένειες.”
Η Αλήθεια: Η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας, προσχωρήσασα συνοδικώς στην αίρεση του Οικουμενισμού, εφαρμόζει την αστυνομική και τρομοκρατική παράγραφο του αρ. 22 του Συνοδικού κειμένου “Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον”, που απαγορεύει τον θεολογικό διάλογο στο σώμα του πληρώματος της Εκκλησίας, επί προφάσει τηρήσεως ή δήθεν προασπίσεως της γνησίας Ορθοδοξίας, γιατί δήθεν οι σύνοδοι αποτελούν “την ανώτατην αυθεντίαν επί θεμάτων πίστεως και κανονικών διατάξεων”.[25]
Το κείμενο του φυλλαδίου θεωρεί ως προϋπόθεση για την διεξαγωγή του διαλόγου, την θεολογική αλήθεια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ηλίου φαεινότερον ότι από την πλευρά των Οικουμενιστών Επισκόπων απουσιάζει αυτή η μία και μόνη προϋπόθεση διεξαγωγής του διαλόγου, η θεολογική αλήθεια. Προ του αδιεξόδου τους, και στερούμενοι σοβαρών θεολογικών επιχειρημάτων, σπεύδουν να φιμώσουν κάθε ορθόδοξη φωνή καταλογίζοντας σε όσους αντιδρούμε, φανατισμό, διαίρεση, δημιουργία παρασυναγωγών και σχισμάτων. Ό,τι και να πούμε αντιδρώντας στην επέλαση της αιρέσεως συκοφαντούμαστε ότι το είπαμε επί προφάσει τηρήσεως και δήθεν προασπιζόμενοι την γνησία Ορθοδοξία.
Συμφωνούμε ότι τα σχίσματα είναι δυσίατες πνευματικές ασθένειες, τα αποστρεφόμαστε και δεν τα επιθυμούμε. Αν θελήσουν ποτέ να ψάξουν για τους υπευθύνους των σχισμάτων δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ. Θα τους βρουν στην άλλη πλευρά τους καθρέπτη τους.
Ψέμα 11ο “Γι αυτό προτρέπονται οι πιστοί να μη δίνουν βαρύτητα στα λόγια εκείνων που τους παρακινούν να απομακρυνθούν από Αυτήν προκειμένου να αποτελέσουν ξεχωριστή ομάδα έξω από το πλήρωμα της Εκκλησίας, επικαλούμενοι φανταστικούς λόγους δογματικής ακριβείας”[26]
Η Αλήθεια: Κανένας εχέφρων Ορθόδοξος Ιεράρχης, Ιερέας, Μοναχός ή λαϊκός, Θεολόγος ή απλός πιστός, δεν προτρέπει σε απομάκρυνση από την Μία, Αγία, Αποστολική και Καθολική Εκκλησία μας. Οι κανόνες που δίνουν την δυνατότητα της διακοπής μνημοσύνου του Επισκόπου που κηρύττει φανερά αίρεση είναι σαφείς, ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η Εκκλησία από τα σχίσματα[27]Για τον λόγο αυτόν ο ιερός κανόνας απαγορεύει την τιμωρία εκείνου που προέβη σε διακοπή μνημοσύνου και επιβάλλει τον έπαινο αυτού. Μόνο θεομπαίχτες επίσκοποι αθετούν αυτήν την αποστολική εντολή και εφευρίσκουν τιμωρίες για τους αγωνιστές που διακόπτουν το μνημόσυνο των αιρετιζόντων και αιρετικών ταγών της Εκκλησίας.
Αποτείχιση, στο Μέγα Λεξικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας των Liddell - Scott, σημαίνει τον αποκλεισμό με τείχοςόχι το να βγει κάποιος εκτός του τείχους, εν προκειμένω της Εκκλησίας, όπως εσφαλμένα πιστεύουν οι περισσότεροι Ιεράρχες (μερικοί εξ αυτών είναι και πανεπιστημιακοί καθηγητές θεολογίας)[28]. Ο αποτειχισθείς, ένεκα φανερής αιρέσεως του επισκόπου, ιερέας, μοναχός ή λαϊκός, φτιάχνει ένα τείχος εντός της Εκκλησίας που τον χωρίζει από τον αιρετικό επίσκοπο, μέχρι να έρθει Ορθόδοξη Σύνοδος να καθαιρέσει τον αιρετικό επίσκοπο εάν δεν μετανοήσει. Είναι ξεκάθαρος ο 15ος κανόνας της Πρωτοδευτέρας συνόδου[29], όπως αυτός ερμηνεύτηκε από τους παλαιούς κανονολόγους και αγίους της Εκκλησίας μας,[30] αλλά και νεωτέρους.[31]
Όσο για την έκφραση “φανταστικοί λόγοι δογματικής ακρίβειας”, ε! αυτήν μαρτυράει τον συγγραφέα του κειμένου...
Ελπίζοντας αδελφοί μου εν Χριστώ, να έγιναν κατανοητά τα όσα ψευδή υπάρχουν στο κείμενο της Ιεράς Συνόδου που απευθύνεται στο λαό Του Θεού, καθώς και οι θέσεις μου επί των σημείων αυτών, θα ήθελα να ολοκληρώσω το παρόν πόνημα, με τον ύμνο προς την Ορθοδοξία του Ιωσήφ Βρυέννιου (1350-1431), αφιερωμένο σε κάθε έναν πιστό που η καρδιά του φλέγεται από την αγάπη του στην Εκκλησία του Χριστού.
Ουκ αρνησόμεθά σε, φίλη Ορθοδοξία·
ου ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας·
εν σοι εγεννήθημεν, και σοι ζώμεν,
και εν σοι κοιμηθησόμεθα· ει δε καλέσει καιρός,
και μυριάκις υπέρ σου τεθνηξόμεθα._

[1] “..Εἰδικότερα, οἱ Ἀρχιερεῖς τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ὀφείλουν νά πάρουν ὑπεύθυνα θέση, καταρχήν προσωπικά, ἀλλά καί κατόπιν συλλογικά, στήν ἑπόμενη Σύνοδο τῆς Ἱεραρχίας, ἔναντι κυρίως τοῦ Στ΄ Κειμένου, μέ τήν ψήφιση τοῦ ὁποίου ἀναγνωρίστηκαν οἱ αἱρετικοί ὡς Ἐκκλησίες, στή «Σύνοδο» τῆς Κρήτης.
Ἀλλά καί τό εὐλαβές πλήρωμα, ὡς φύλακας τῆς πίστεως τῆς Ἐκκλησίας (Σύνοδος τοῦ 1848), ἀναμένει τίς δέουσες ἐξηγήσεις, γιά ποιό λόγο δηλαδή, δέν ἐκπροσωπήθηκε ἡ ὁμόφωνη ἀπόφαση τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας μας ἀπό τόν Προκαθήμενό της. Πολύ περισσότερο ἀναμένει ἀπό τήν Ἱεραρχία νά καταδικάσει τήν διπλῆ, αἱρετική, συγκρητιστική καί Οἰκουμενιστική Ἐκκλησιολογία τῆς «Συνόδου» τῆς Κρήτης.
Ὡς πιστοί, ἀναμένουμε –στή συνέχεια– νά ἀναληφθοῦν πρωτοβουλίες καί σέ συνεργασία μέ τά τέσσερα Πατριαρχεῖα, πού δέν ἔλαβαν μέρος στή «Σύνοδο» τῆς Κρήτης, νά συγκληθεῖ -μελλοντικῶς- μιά Πανορθόδοξη Σύνοδος, γιά νά ἀποκαταστήσει, μέ τό μεῖζον κῦρος της –ἐπίσημα καί θεσμικά– τήν διασαλευθεῖσα ἐκκλησιαστική ἑνότητα, νά καταδικάσει τήν διπλῆ Ἐκκλησιολογία τῆς «Συνόδου» τῆς Κρήτης, καί νά δημοσιοποιήσει τά Πρακτικά τῆς ἀμφισβητούμενης «Συνόδου»..”
[Δημήτριος Τσελεγγίδης, Θεολογική Τριλογία με αφορμή την Μεγάλη Σύνοδο, https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html]
[2]..μεταφέρουν την παναίρεση του Οικουμενισμού απ’ ευθείας μέσα στην Εκκλησία δημιουργώντας δύο αντίθετες δογματικές (εκκλησιολογικές) παραδόσεις : εκείνης η οποία ομολογείται στο Σύμβολο της Πίστεως περί Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, και εκείνης της καινοτόμου, αλλότριας και αιρετικής των πολλών ετεροδόξων εκκλησιών. Ἔτσι τὸ Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, ἡ Ἐκκλησία, παρουσιάζεται «σχιζοφρενής», ὄχι ἔχουσα «νοῦν Χριστοῦ», ἀλλὰ «Χριστόν μεμερισμένον [=τεμαχισμένο] », πολλὲς «δόξες», δογματικὲς δηλαδὴ πίστεις..”[Στρογγυλὴ Τράπεζα στην Μολδαβία: https://katanixis.blogspot.gr/2016/07/1.html]
[3] “Ἡ λεγόμενη Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδος τῆς Κρήτης συγκλήθηκε, κατά τούς ἐμπνευστές καί διοργανωτές της, γιά νά ἐκφράσει τήν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας. Ἀλλά ὁ λόγος τῆς συγκλήσεως Πανορθοδόξου Συνόδου, γιά ἀνάδειξη τῆς ἑνότητας τῆς Ἐκκλησίας, εἶναι ἄγνωστος καί ξένος πρός τήν ἱστορία τῶν Συνόδων τῆς Ὀρθοδοξίας. Ἡ ἀλήθεια τῶν πραγμάτων, πού προέκυψαν ἀπό αὐτήν τήν σύγκληση, ὄχι μόνον δέν δικαίωσαν τήν φιλόδοξη στοχοθεσία, ἀλλά ἀνέδειξαν καί τήν κεκαλυμμένη πονηρία τῶν διοργανωτῶν της”.
[Δημήτριος Τσελεγγίδης, Θεολογική Τριλογία με αφορμή την Μεγάλη Σύνοδο, https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html]
[4] “Δύο θέματα εἶχαν μεγίστη προτεραιότητα, γιὰ τὴν θεραπεία παλαιῶν σχισμάτων προκληθέντων ἀπὸ πρωτοβουλίες τῆς ἐκκλησιαστικῆς ἡγεσίας:
•        ἔπρεπε νὰ ἐπιλυθεῖ, μὲ ἐπαναφορὰ τοῦ παλαιοῦ, πατρίου, ἡμερολογίου, τὸ θέμα τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ἑορτολογίου, τὸ ὁποῖο μεταρρυθμίστηκε πραξικοπηματικά, χωρὶς πανορθόδοξη ἀπόφαση καὶ διασπᾶ ἐπὶ ἑκατὸ περίπου χρόνια τὴν λειτουργικὴ ἑνότητα τῶν Ὀρθοδόξων.
•        Καὶ τὸ σημαντικώτερο: αὐτὸ ποὺ ἔπρεπε νὰ πράξει ἡ Σύνοδος ἦταν ἡ ἀπερίφραστη καταδίκη τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἡ ὁποία ἐπὶ ἑκατὸ περίπου ἔτη διαβρώνει τοὺς Ἱεράρχες καὶ τοὺς θεολόγους τῆς Ἐκκλησίας, παραμερίζοντας τὴν Παράδοση τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων καὶ τῶν Ἁγίων Πατέρων καὶ δυσφημώντας ὅσους ἀγωνίζονται γιὰ τὴν διατήρησή της ὡς ἀκραίους καὶ φανατικούς”. [Στρογγυλὴ Τράπεζα στην Μολδαβία: https://katanixis.blogspot.gr/2016/07/1.html]
[5]Από την σύντομη αναφορά στην πικρή ιστορία της ημερολογιακής μεταρρύθμισης προκύπτει ότι μετά το μεγάλο τραύμα στην λειτουργική ενότητα μεταξύ των αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και στις διαιρέσεις και τα σχίσματα μεταξύ των πιστών, όλοι εκτιμούσαν ότι η τραυματική και νοσηρή αυτή κατάσταση έπρεπε να θεραπευθεί επειγόντως με την σύγκληση Πανορθόδοξης ή Οικουμενικής Συνόδου. Και μόνο για το θέμα αυτό, γι’ αυτήν την “κατεπείγουσα χρεία”, ήταν αναγκαία και απαραίτητη η σύγκληση Μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου”.
[π. Θεόδωρος Ζήσης. Παλαιό και Νέο Ημερολόγιο και ο κοινός εορτασμός του Πάσχα. Θεοδρομία τ΄.ΙΗ 1-2 σελ 284]
[6] “γίνεται σαφές καί ἀπόλυτα κατανοητό, ὅτι εἶναι ἐντελῶς ἀδύνατη -ὀντολογικῶς καί πρακτικῶς- ἡ ἑνότητα μέ τούς καταδικασθέντες, ἀπό Οἰκουμενικές Συνόδους, αἱρετικούς, χωρίς τήν ἐν μετανοίᾳ καί τήν κατά τούς Ἱερούς Κανόνες ἔνταξή τους στήν Μία καί μόνη, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία, τήν Ὀρθοδοξία. Γι’ αὐτό καί εἶναι προφανές, ὅτι ἡ ἀπροϋπόθετη καί αὐθαίρετη «ἐκκλησιαστικοποίηση» τῶν αἱρετικῶν, ἀπό τή λεγόμενη Ἁγία καί Μεγάλη Σύνοδο τῆς Κρήτης, εἶναι ἐκκλησιαστικῶς ἀπαράδεκτη, ἄκυρη καί ἀνίσχυρη, καί συνιστᾶ πνευματική μοιχεία, τήν ὁποία, κατά τήν Παλαιά Διαθήκη, βδελύσσεται ὁ Θεός, ὡς Θεός «ζηλωτής». Ἡ ἐν λόγῳ ἀντι-Κανονική «ἐκκλησιαστικοποίηση» δέν δεσμεύει ἐπ’ οὐδενί, ἐκκλησιαστικῶς, κανέναν Ὀρθόδοξο πιστό, ὁ ὁποῖος θέλει νά παραμένει -ὡς κυριολεκτικά πιστός- στίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, «ἑπόμενος» –μέ τό συγκεκριμένο αὐτό τρόπο – «τοῖς ἁγίοις Πατράσι»”.[Δημήτριος Τσελεγγίδης, Θεολογική Τριλογία με αφορμή την Μεγάλη Σύνοδο https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html]
[7] “οὔτε μεγάλη μπορεῖ νὰ χαρακτηρισθεῖ, διότι
•        δὲν ἐκλήθησαν νὰ λάβουν μέρος ὅλοι οἱ Ἐπίσκοποι •        Ἡ ἐπιλογὴ τῶν ὀλίγων δὲν ἔγινε μὲ κανονικὸ τρόπο ἐκλογῆς.•        μετεῖχαν χωρὶς δικαίωμα ψήφου καὶ μὲ δικαίωμα λόγου χρονικὰ περιορισμένου. •        Ἀπὸ τὸ σύνολο τῶν 800 περίπου Ἐπισκόπων τῆς ἀνὰ τὴν Οἰκουμένην Ἐκκλησίας δικαίωμα ψήφου εἶχαν μόνον οἱ 14 Προκαθήμενοι· καὶ ἐπειδὴ ἀπὸ αὐτοὺς ἀπουσίαζαν οἱ 4, ἐψήφισαν τελικῶς μόνον οἱ 10, δηλαδὴ ἕνα ὀγδοηκοστὸ (1/80) τοῦ συνόλου τῶν Ἐπισκόπων οἱ ὁποῖοι ἔπρεπε νὰ εἶναι παρόντες καὶ νὰ ψηφίσουν. Ἡ πράξη αὐτὴ εἶναι πρωτοφανὴς στὴν ἐκκλησιαστικὴ ἱστορία μας καὶ αὐθαίρετη, ἐπειδὴ παραβιάζει κατάφωρα τὴν ἐκκλησιολογία τῶν Ὀρθοδόξων Συνόδων, οἱ ὁποῖες προϋποθέτουν τὴν ἰσότητα ὅλων τῶν Ἀρχιερέων, πρᾶγμα ποὺ ἐμφαίνεται στὴν ἰσότιμη ψῆφο τους. •        ὁ ὡς ἄνω καινοφανὴς ἐλιτισμὸς εἰσηγεῖται τὴν καθιέρωση ἑνὸς «συλλογικοῦ Πάπα», Προκαθημένων οἱ ὁποῖοι δὲν εἶναι πρῶτοι μεταξὺ ἴσων (“primi inter pares”), ἀλλὰ ἄνευ ἴσων (“primi sine paribus”).•        Σὲ ἀνώτατο ἐκκλησιαστικὸ ἐπίπεδο ἡ ἀπουσία τῶν τεσσάρων Ἐκκλησιῶν Ἀντιοχείας, Ρωσίας, Βουλγαρίας καὶ Γεωργίας (τῆς πρώτης ἐξ αὐτῶν πρεσβυγενοῦς)•        ὄχι μεγάλη, ἀλλὰ μικρή, οὔτε πανορθόδοξη ἀλλὰ διευρυμένη διορθόδοξη Συνέλευση”[Στρογγυλὴ Τράπεζα στην Μολδαβία: https://katanixis.blogspot.gr/2016/07/1.html]
[8]“...το κείμενο με τίτλο “Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον υπόλοιπο Χριστιανικό κόσμο” αρνήθηκαν να το υπογράψουν μια μεγάλη μερίδα ιεραρχών που παρακολουθούσαν τη Σύνοδο, μερικοί από τους οποίους είναι και εξέχοντες Ορθόδοξοι θεολόγοι …
...τη δήλωση ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετέχει σε οικουμενιστικές πρωτοβουλίες “με στόχο την αναζήτηση” της χαμένης “ενότητας όλων των Χριστιανών”, η Ιερά Σύνοδος την θεωρεί απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη, δεδομένου ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει απολέσει ποτέ την ενότητά της.
...Η ενότητα υπονοεί την ενότητα στην πίστη, στον τρόπο σκέψης και στην πράξη σε σχέση με τους δογματικούς ορισμούς και τους κανόνες που έχουν εγκριθεί από τις οικουμενικές συνόδους, καθώς και σε σχέση με τη λειτουργική παράδοση και τη μυστηριακή ζωή εν τω Αγίω Πνεύματι. Ο δρόμος για την επίτευξη της ενότητας περνάει από τη μετάνοια και την ομολογία της Ορθόδοξης πίστης και του Ορθόδοξου βαπτίσματος.”
[Η Τελική Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη Σύνοδο της Κρήτης, https://katanixis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_75.html]
[9] “Τό κατά τήν ταπεινή μου γνώμη ἀπαράδεκτο τῆς λεγομένης Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου πού ἀπορῶ γιατί ὀνομάζεται Ἁγία είναι ότι [...]δέν κατέγνωσε οὐδεμία ὑφισταμένη αἵρεσι στούς καιρούς μας παραβιάζουσα προδήλως τόν λζ΄Κανόνα τῶν Ἁγ. Ἀποστόλων «Δεύτερον τοῦ ἔτους σύνοδος γινέσθω, τῶν ἐπισκόπων καί ἀνακρινέτωσαν ἀλλήλως τά δόγματα τῆς εὐσεβείας καί τάς ἐμπιπτούσας ἐκκλησιαστικάς ἀντιλογίας διαλυέτωσαν» πού ἔχει Οἰκουμενική ἐπικύρωση ἀπό τόν β΄ τῆς ςης καί τήν α΄τῆς Ζης καί δέν ἀπετίμησε ἄν καί ἔλαβε σχετική ἀπόφασι τούς διεξαχθέντας μέ τούς ἑτεροδόξους θεολογικούς διαλόγους ὅπως μετά τῶν Παλαιοκαθολικῶν, τῶν Ἀντιχαλκηδονίων, τῶν Ἀγγλικανῶν, τῶν Λουθηρανῶν”
[Υπόμνημα Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ
[10] [Η Τελική Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη Σύνοδο της Κρήτης, https://katanixis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_75.html]
[11]ὁ ὑπερασπιστὴς τῆς θρησκείας ἐστιν αὐτὸ τὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, ἤτοι αὐτὸς ὁ λαός, ὅστις ἐθέλει τὸ θρήσκευμα αὐτοῦ αἰωνίως ἀμετάβλητον καὶ ὁμοειδὲς τῷ τῶν Πατέρων αὐτοῦ” [http://www.agioskosmas.gr/sindesmos.asp?isue=122&artid=4614]
[12]εν τη ευθύνη ημών ως του Οικουμενικού Πατριάρχου και του Προέδρου της εν Κρήτη συνελθούσης Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, και ως φύλακος του Δόγματος και της κανονικής εν τη κατά Ανατολάς Εκκλησία τάξεως
[Κατάνυξις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης με έγγραφο φωτιά, γίνεται Καπετάν Φοβέρας και Τρομάρας
[13]Βέβαια, μέ δεδομένη τήν ἀδιαμφισβήτητη Βιβλική καί Πατερική Ἀλήθεια, ὅτι ὁ εἰσηγητής ὅλων τῶν αἱρέσεων εἶναι ὁ διάβολος, εἶναι βέβαιο, ὅτι ὁ πονηρός νόμισε πρός τό παρόν πώς πέτυχε ἐξαιρετικά μεγάλη νίκη κατά τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ, διά τῆς «Συνόδου» τῆς Κρήτης, ἀφοῦ δι’ αὐτῆς –μέ τό Στ΄ Κείμενό της– «ἀναγνωρίστηκαν» ὅλες οἱ Χριστιανικές αἱρέσεις, ὡς Ἐκκλησίες. Καί, προφανῶς, ἔχει κάθε λόγο νά πανηγυρίζει σέ βάρος τῆς Ἐκκλησίας, ἀφοῦ δέν ὑπῆρξε ποτέ μιά τέτοια «Σύνοδος» στήν Ἱστορία της, πού νά νομιμοποιήσει θεσμικά ὅλες μαζί τίς αἱρέσεις διά μιᾶς, πρᾶγμα πού προκαλεῖ βαθύτατη θλίψη καί ὀδύνη στούς πιστούς ἐκείνους, πού συμβαίνει νά πληροφοροῦνται καί νά κατανοοῦν καλῶς τά συμβαίνοντα στήν Ἐκκλησία τους.”[Δημήτριος Τσελεγγίδης, Θεολογική Τριλογία με αφορμή την Μεγάλη Σύνοδο, https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html]
[14]Ἔγινε ἀναφορά (στήν Ἐγκύκλιο τῆς Συνόδου) στίς μεγάλες «καθολικοῦ κύρους» Συνόδους ἐπί ἁγίου Φωτίου (879) καί ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ (1351), στίς ὁποῖες καταδικάζονται αἱρετικά δόγματα, ὅπως τό Φιλόκβε, τό παπικό πρωτεῖο καί ἡ κτιστή Χάρις χωρίς νά ἀναγνωρισθῆ ἡ οἰκουμενική τους περιωπή ἐνῶ ἡ Σύνοδος τοῦ Ἁγίου Φωτίου μέ τήν αὐτοσυνειδησία Οἰκουμενικῆς Συνόδου ἀναγνώρισε ὡς Ζ΄ Οἰκουμενική τήν Σύνοδο τοῦ 787 καί οἱ δογματικοί ὅροι τῆς Συνόδου τοῦ Ἁγ. Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ τό 1351 συμπεριελήφθησαν στό Συνοδικό τῆς Ὀρθοδοξίας, καί στίς μεταγενέστερες πού ἀνέτρεψαν τίς ἀποφάσεις τῆς ψευδοσυνόδου Φερράρας-Φλωρεντίας καί ἀπεκήρυξαν τίς προτεσταντικές δοξασίες.” [Υπόμνημα Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμhttps://katanixis.blogspot.gr/2016/11/blog-post_819.html#more]
[15]Στή «Σύνοδο» τῆς Κρήτης ἔγιναν ἀποδεκτά «δύο μέτρα καί δύο σταθμά», ὡς μέσο ἐξυπηρετήσεως τῆς κακῶς νοουμένης ἐκκλησιαστικῆς ἑνότητας, ὅπως αὐτά λειτούργησαν στίς περιπτώσεις τῶν Αὐτοκεφάλων Ἐκκλησιῶν τῆς Σερβίας καί τῆς Ἑλλάδος. Συγκεκριμένα, ὁ Προκαθήμενος τῆς Σερβικῆς Ἐκκλησίας ἐψήφισε τό Στ΄ Κείμενο, ἐκφράζοντας τήν ἀπόφαση τῆς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας του, ἐρχόμενος ὅμως σέ ἀντίθεση μέ τήν πλειοψηφία (17 ἀπό τούς 24) τῶν Συνοδικῶν του, ἐνῶ ὁ Προκαθήμενος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀδιαφόρησε γιά τήν ὁμόφωνη συνοδική ἀπόφαση τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας του καί ψήφισε ἀντίθετα πρός αὐτήν, γιά χάρη τῆς κακῶς νοουμένης ἑνότητας. Ψήφισε, δηλαδή, γιά μιά ἑνότητα, αὐτονομημένη ἀπό τήν συνοδική ἀπόφαση τῆς Ἐκκλησίας του. Στήν ἐνέργειά του αὐτή ἐνισχύθηκε ἀπό τήν ἀσυνεπῆ, πρός τήν ὁμόφωνη συνοδική ἀπόφαση τῆς Ἱεραρχίας, ὑπογραφή τοῦ Κειμένου ἀπό τούς 23 συνοδικούς Ἀρχιερεῖς, μέ λαμπρή ἐξαίρεση τοῦ 24ου Ἐπισκόπου τῆς ἀντιπροσωπείας του.
Ἀλλά καί ἡ περίπτωση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου δέν ἦταν καλύτερη, ἀφοῦ ὁ Προκαθήμενός της –μετά τήν «Σύνοδο» τῆς Κρήτης– κάκισε τήν στάση τῶν διαφωνησάντων τεσσάρων Ἀρχιερέων, πού δέν ὑπέγραψαν τό Στ΄ Κείμενο, καί ὅλως αὐθαιρέτως –παρά πᾶσαν διοικητικήν καί πνευματικήν δεοντολογίαν– ὑπέγραψε ἀντ’ αὐτῶν, γιά χάρη τῆς κακῶς νοουμένης ἑνότητας, πρᾶγμα πού συνιστᾶ ὄχι μόνον παπική νοοτροπία καί ἀνεντιμότητα ἐκκλησιαστικοῦ ἄνδρα, ἀλλά καί πράξη ποινικῶς διώξιμη.”[Δημήτριος Τσελεγγίδης, Θεολογική Τριλογία με αφορμή την Μεγάλη Σύνοδο, https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html]
[16]Καὶ ὅλα τὰ ἐπίλοιπα κείμενα τῆς Συνόδου, βαμμένα μὲ θεολογικὸ σχετικισμό, παρουσιάζουν σοβαρὰ προβλήματα· εἶναι ἐπὶ τούτου χαρακτηριστικὸ τὸ παράδειγμα τοῦ κειμένου. •«Τὸ Μυστήριον τοῦ Γάμου καὶ τὰ κωλύματα αὐτοῦ», τὸ ὁποῖο πάσχει ἐξ ἐπόψεως τῶν ἱερῶν Κανόνων καὶ τῆς ἐκκλησιολογίας· ἡ πρόταση ἀποδοχῆς τῶν μεικτῶν γάμων ὡς «οἰκονομίας» εἶναι ἄκρως ἀθεολόγητη ἐκκλησιολογικῶς. Ὁ 72ος Κανόνας τῆς Πενθέκτης Οἰκουμενικῆς Συνόδου συνιστᾷ αὐστηρῶς τὴν ἀκύρωση καὶ διάλυση ἑνός τέτοιου γάμου ὡς ἐκκλησιαστικῶς παράνομης συμβίωσης. Ἔτσι, ἡ λεγομένη «Σύνοδος» δὲν εἰσηγεῖται οἰκονομία, ἀλλὰ σοβαρότατη κανονικὴ παρανομία, μὲ σοβαρότατες ἐκκλησιολογικὲς συνέπειες.”[Στρογγυλὴ Τράπεζα στην Μολδαβία:https://katanixis.blogspot.gr/2016/07/1.html]
[17] “..Ὅπως σωστὰ ἐλέχθη, οἱ ἔξυπνοι εἰσηγητές, ἀλλὰ καὶ οἱ ψηφίσαντες τὴν δῆθεν συμβιβαστικὴ καὶ εἰρηνοποιὸ φράση, κοροϊδεύουν καὶ τοὺς μὲν καὶ τοὺς δέ, καὶ τοὺς Ὀρθοδόξους ποὺ ἀρνοῦνται ὅτι οἱ αἱρετικοὶ εἶναι ἐκκλησίες καὶ τοὺς αἱρετικοὺς ποὺ νομίζουν ὅτι εἶναι ἐκκλησίες• τὸ «ἑτερόδοξες ἐκκλησίες» εἶναι τὸ ἴδιο μὲ τό «πόρνη παρθένος», «σκοτεινὸ φῶς», «ψεύτικη ἀλήθεια», «ὑγιὴς ἀσθένεια» καὶ «ἄθεη θεοσέβεια»..
[ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ: ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΥΝΟΔΟ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_159.html]
[18]“Τό ἱερό μας Σῶμα δέν ἀπεδέχθη στό ἐπίδικο κείμενο «Σχέσεις Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πρός τόν λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον» τόν ὅρο «ἑτερόδοξες Ἐκκλησίες» ὄχι ἀσφαλῶς ἀπό φονταμενταλιστική διάθεσι ἀλλά διότι ὁ ὅρος εἶναι ἀντιφατικός καί ἀπαράδεκτος διότι ἄν ὁμιλοῦμε περί Ἐκκλησίας αὐτή δέν μπορεῖ νά εἶναι ἑτερόδοξος καί ἄν ὁμιλοῦμε περί ἑτεροδόξου αὐτή δέν μπορεῖ νά εἶναι Ἐκκλησία, μέ τήν θεολογική ἔννοια τοῦ ὅρου [……] Γιά νά συμβιβάση ἡ ἀντιπροσωπεία μας τά ἀσυμβίβαστα ὑπέβαλε τήν πρότασι πού τελικά ἔγινε δεκτή ὅτι δέν ἀναγνωρίζει μέν τήν ὕπαρξι ἑτεροδόξων «Ἐκκλησιῶν» ἀλλά τήν ἱστορική ὀνομασία ἑτεροδόξων «Ἐκκλησιῶν» καί ἀντιλαμβάνεσθε τό ἀνεπέρειστο μιᾶς τέτοιας ἀποφάσεως διότι ὀνομασία ἔχει μόνο κάτι πού ὑπάρχει ἐν χώρῳ καί χρόνῳ. Ἑπομένως ἡ παραδοχή τῆς ὀνομασίας καί ὄχι τῆς ὑπάρξεως προσπαθεῖ νά συμβιβάση τά ἀσυμβίβαστα φαιδροποιόντας τά πράγματα.”
[Υπόμνημα Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ
[19] Ματθ. κη’ 29
[20] Τίτ. γ΄ 10
[21][Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος] “..(1) ἀξιολογεῖ θετικὰ τὰ κείμενα τῶν Θεολογικῶν Διαλόγων, μερικὰ ἀπὸ τὰ ὁποῖα εἶναι γεμᾶτα ἀπὸ ἐκκλησιολογικὲς αἱρέσεις, ὅπως τὰ κείμενα τοῦ Balamand (1993), τοῦ Porto Alegre (2006), τῆς Ραβέννας (2007) καὶ τοῦ Πουσάν (2013), (2) ἐπαινεῖ τὸ παναιρετικὸ «Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν» (WCC) καὶ συνιστᾶ νὰ συνεχισθεῖ ὁ ἐξευτελισμὸς τῆς ἐκεῖ συμμετοχῆς μας καὶ τῆς ἐξίσωσής μας πρὸς τὶς δῆθεν ἐκκλησίες τοῦ Προτεσταντισμοῦ. ….Νομιμοποιώντας, λοιπόν, τὴν μὲ κακὸ τρόπο διενεργούμενη συμμετοχή μας στούς Διαλόγους καὶ ἀποκρύποντας τὴν μειοδοσία ἐκ μέρους τῶν ὀρθοδόξων ἀντιπροσώπων ἀποκρύπτει παραλλήλως, καὶ τὸ ὅτι δὲν ἔχει σημειωθεῖ ἕως σήμερα καμμία θεολογικὴ πρόοδος πρὸς τὴν ἀλήθεια σὲ κανέναν ἀπολύτως θεολογικὸ διάλογο..”
[Πηγή: Στρογγυλὴ Τράπεζα στην Μολδαβία: https://katanixis.blogspot.gr/2016/07/1.html]
[22]Με όσα εκεί αποφάσισαν και υπέγραψαν και οι”Ορθόδοξοι” αντιπρόσωποι αρνούνται βασικά δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως το δόγμα της ενότητος και καθολικότητος της Εκκλησίας, αναγνωρίζουν το βάπτισμα των αιρετικών, την διαβόητη “βαπτισματική Θεολογία” ως και την πολυμπορφία στην διατύπωση των δογμάτων της πίστεως, να λέγει δηλαδή για την πίστη ο καθένας ό,τι θέλει”
[π. Θεόδωρος Ζήσης Θεοδρομία τ. ΗΙ 1-2 Υπόμνημα για την απόρριψη του Συνοδικού κειμένου “Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον” σελ.256]
[23] Δεν υπάρχει εμφανέστερη και αυθαδέστερη καταπάτηση των Ιερών Κανόνων από το φαινόμενο των συμπροσευχών που τείνει να προσλάβει διαστάσεις επιδημικής νόσου, με βασικούς φορείς αυτού του συγκρητιστικού ιού τους πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, από τον Αθηναγόρα μέχρι τον Βαρθολομαίο, με τις κατά καιρούς συναντήσεις και ασεβέστατες συμπροσευχές με τους αιρεσιάρχες πάπες της Ρώμης.” [αυτόθι σελ.261]
[24] “Η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ότι τα κείμενα που υιοθετήθηκαν από τη Σύνοδο της Κρήτης θα πρέπει να υποβληθούν σε περαιτέρω θεολογική εξέταση και συζήτηση, με σκοπό την τροποποίηση, την επιμέλεια, τη διόρθωση και / ή την αντικατάστασή τους με άλλα, καινούργια έγγραφα που βρίσκονται εντός του πνεύματος και της παράδοσης της Εκκλησίας.”
[Η Τελική Απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη Σύνοδο της Κρήτης, https://katanixis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_75.html]
[25] “Δεν έχουν ακούσει ή διαβάσει, φαίνεται, οι λογιώτατοι συντάκτες του κειμένου (ενν, της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου) πόσες ψευδοσυνόδους και ληστρικές συνόδους έχει απορρίψει η συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας, που αποτελεί τον έσχατο κριτή των αποφάσεων, ό ότι όπως λέγει αξιωματικά ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής κριτήριο για το αν μια Σύνοδος είναι αληθής ή ψευδής είναι η “ορθότης των δογμάτων”... απλώς η παράγραφος αυτή φανερώνει ότι οι συντάκτες του κειμένου δεν είναι βέβαιοι για την αλήθεια αυτών που γράφουν και φοβούνται την κριτική, θέλουν εκ των προτέρων να θεωρήσουμε αλάθητες τις αποφάσεις τους, στερούνται επιχειρημάτων για να αποκρούσουν τον αντίλογο και επιδιώκουν να δεσμεύσουν την Σύνοδο να πάρει μέτρα εναντίον όσων δήθεν “διασπούν την ενότητα της Εκκλησίας”
[π. Θεόδωρος Ζήσης Θεοδρομία τ. ΗΙ 1-2 Υπόμνημα για την απόρριψη του Συνοδικού κειμένου “Σχέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον” σελ.260]
[26]Ὅπως ἀποδείχθηκε, δυστυχῶς, αὐτό δέν εἶναι καθόλου αὐτονόητο στίς μέρες μας. Γι’ αὐτό καί εἶναι λανθασμένο τό ἐπιχείρημα πού προβάλλεται κατά κόρον τόσο ἀπό πιστούς ὅσο καί ἀπό Ἱερεῖς καί Ἐπισκόπους, ὅτι θά πράξουμε «ὅ,τι πεῖ ἡ Ἐκκλησία» ἤ «περιμένουμε τήν ἀπόφαση τῆς Ἐκκλησίας», ἐννοώντας συνήθως καί ἄκριτα τήν ὁποιαδήποτε ἀπόφαση τῆς Διοικήσεως τῆς Ἐκκλησίας καί ἀγνοώντας, ὅτι ὑπάρχει σαφής διάκριση ἀνάμεσα στήν Ἐκκλησία, καθεαυτήν, -ὡς Θεανθρωπίνου μυστηριακοῦ Σώματος τοῦ Χριστοῦ- καί τήν Διοίκηση τῆς Ἐκκλησίας, ἡ ὁποία ἐκφράζει πράγματι τήν Ἐκκλησία, μόνον ὅμως ὑπό συγκεκριμένες καί σαφεῖς προϋποθέσεις”.
[πηγή:Δημήτριος Τσελεγγίδης, Θεολογική Τριλογία με αφορμή την Μεγάλη Σύνοδο, https://katanixis.blogspot.gr/2016/09/blog-post_28.html]
[27] Πρέπει ἐδῶ, παρά ταῦτα, νὰ γίνει ἡ ὑπενθύμιση, σὲ συσχετισμὸ μὲ τὴν δογματικὴ συνείδηση ὅλων τῶν μελῶν τῆς Ἐκκλησίας, καὶ τῶν λαϊκῶν, ὅτι ἡ μνημόνευση τῶν Ἐπισκόπων «ἐπ’ ἐκκλησίαις» δὲν εἶναι ἀπροϋπόθετη, ἀλλὰ συναρτᾶται πρὸς τὴν δογματική τους πίστη, καθὼς μνημονεύονται στὴν Θεία Λειτουργία – εἰλικρινῶς καὶ ὄχι ψευδῶς - ὡς «ὀρθοτομοῦντες [=διατυπώνοντας σωστὰ] τὸν λόγον τῆς τοῦ Χριστοῦ ἀληθείας» ἤ, μὲ ἄλλα λόγια, καὶ ὅπως προϋποθέτει ἡ Ἁγία Γραφή, «ἐπειδὴ αὐτοὶ ἀγρυπνοῦν γιὰ χάρη τῶν ψυχῶν μας».
[Πηγή: Στρογγυλὴ Τράπεζα στην Μολδαβία: https://katanixis.blogspot.gr/2016/07/1.html, ανακτήθηκε την 2/2/2016]
[28] [“Επικηρυγμένος” ο π.Νικόλαος Μανώλης στην Ι.Μ. Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως https://katanixis.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html]
[29] Πρωτοδευτέρα Σύνοδος Κωνσταντινουπόλεως:
Κανὼν ιε’: “Οἱ γὰρ δι' αἱρεσίν τινα, παρὰ τῶν ἁγίων Συνόδων ἢ Πατέρων κατεγνωσμένην, τῆς πρὸς τὸν πρόεδρον κοινωνίας ἑαυτοὺς διαστέλλοντες, ἐκείνου τὴν αἵρεσιν δηλονότι δημοσίᾳ κηρύττοντος καὶ γυμνῇ τῇ κεφαλῇ ἐπ' ἐκκλησίας διδάσκοντος, οἱ τοιοῦτοι οὐ μόνον τῇ κανονικῇ ἐπιτιμήσει οὐχ ὑποκείσονται, πρὸ συνοδικῆς διαγνώσεως ἑαυτοὺς τῆς πρὸς τὸν καλούμενον ἐπίσκοπον κοινωνίας ἀποτειχίζοντες, ἀλλὰ καὶ τῆς πρεπούσης τιμῆς τοῖς ὀρθοδόξοις ἀξιωθήσονται. Οἱ γὰρ ἐπισκόπων, ἀλλὰ ψευδεπισκόπων καὶ ψευδοδιδασκάλων κατέγνωσαν, καὶ οὐ σχίσματι τὴν ἕνωσιν τῆς ἐκκλησίας κατέτεμον, ἀλλὰ σχισμάτων καὶ μερισμῶν τὴν ἐκκλησίαν ἐσπούδασαν ῥύσασθαι”.
[30] Η ερμηνεία των κανονολόγων.
Βαλσαμών: «Εάν δε εξ ευλόγου αιτίας τυχόν προφάσει αιρέσεως, αποστή τις από της του οικείου αρχιερέως κοινωνία, διά τι κολασθήσεται; Επάγουσιν οι Πατέρες ως ταύτα πάντα τότε γίνονται, όταν προφάσει εγκληματικής τινός υποθέσεως καθ’ εαυτόν τις του οικείου ποιμένος καταγνώσεται, και αποσχίση εαυτόν εκ τούτου, και τοιουτοτρόπως διαρρήξη την ένωσιν της Εκκλησίας. Ει γαρ μη δι’ εγκληματικήν αιτίασιν, αλλά δι’ αίρεσιν χωρίση τις εαυτόν από του επισκόπου αυτού ή του μητροπολίτου ή του πατριάρχου, ως επί εκκλησίας διδάσκοντος ανερυθριάστως διδάγματα τινά απηλλοτριωμένα του ορθού δόγματος, ο τοιούτος και προ εντελούς διαγνώσεως, πολλώ δε πλέον και μετά διάγνωσιν, εάν εαυτόν αποτειχίση, ήγουν χωρίση εκ της κοινωνίας του πρώτου αυτού, ου μόνον ου τιμωρηθήσεται, αλλά και τιμηθήσεται, ως ορθόδοξος. Ου γαρ απέσχισεν εαυτόν από επισκόπου, αλλά από ψευδεπισκόπου και ψευδοδιδασκάλου. Και το παρά τούτου γεγονός επαίνου άξιον εστίν, ως μη κατατέμνον την Εκκλησίαν, αλλά μάλλον συνάπτον αυτήν και του μερισμού απαλλάττον». [P.G.137, σελ. 1068-1069]
Ζωναράς: «Ει δ’ ο πατριάρχης τυχόν ή μητροπολίτης, ή ο επίσκοπος αιρετικός είη, και τοιούτος ως δημοσία, κηρύττειν την αίρεσιν, και γυμνή τη κεφαλή, αντί του, ανυποστόλως και μετά παρρησίας, διδάσκει τα αιρετικά δόγματα, οι αποσχίζοντες αυτού, όποιοι αν είεν, ου μόνον κολάσεως άξιοι ουκ έσονται διά τούτο, αλλά και τιμής, ως ορθόδοξοι, αξιωθήσονται, χωρίζοντες εαυτούς της των αιρετικών κοινωνίας. Τούτο γαρ δηλοί το αποτειχίζοντες. Το γαρ τείχος των εντός αυτού προς τους εκτός χωρισμός εστίν. Ου γάρ επισκόπου απέστησαν, αλλά ψευδεπισκόπου και ψευδοδιδασκάλου. Ουδέ σχίσμα τα της Εκκλησίας εποίησαν, αλλά μάλλον σχισμάτων την Εκκλησίαν απήλλαξαν όσον το επ’ αυτοίς». [P.G.137, σελ. 1069]
Αριστηνός: «Ει δε τινές, αποσταίεν τινός, ου διά πρόφασιν εγκλήματος, αλλά διά αίρεσιν, υπό συνόδου ή αγίων Πατέρων κατεγνωσμένην, τιμής και αποδοχής άξιοι, ως ορθόδοξοι». [P.G.137, σελ. 1070]
Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: «εάν δε οι ρηθέντες πρόεδροι ήναι αιρετικοί, και την αίρεσιν αυτών κηρύττουσι παρρησία, και διά τούτο χωρίζονται οι εις αυτούς υποκείμενοι, και προ του να γένη ακόμη συνοδική κρίσης περί της αιρέσεως ταύτης, οι χωριζόμενοι αυτοί, όχι μόνον διά τον χωρισμόν δεν καταδικάζονται, αλλά και τιμής της πρεπούσης ως ορθόδοξοι, είναι άξιοι, επειδή, όχι σχίσμα επροξένησαν εις την Εκκλησίαν με τον χωρισμόν αυτόν, αλλά μάλλον ελευθέρωσαν την Εκκλησίαν από το σχίσμα και την αίρεσιν των ψευδεπισκόπων αυτών. Όρα και τον λα'. Αποστολικόν». [Πηδάλιον (4η έκδ. 1886), σελ. 292]
[31]Ερμηνεία εἰς τὸν ΙΕʹ ῾Ιερὸν Κανόνα τῆς Πρωτοδευτέρας ῾Αγίας Συνόδου ὑπὸ ἀοιδίμου ᾿Επισκόπου Νικοδήμου Μίλας
Ο ΚΑΝΩΝ οὗτος εἶναι συμπλήρωμα τοῦ ΙΓʹ καὶ τοῦ ΙΔʹ Κανόνος τῆς παρούσης Συνόδου, ἐπιτάσσει δέ, ἵνα, ἐφ᾿ ὅσον πρέπει νὰ ὑφίσταται ἡ σχέσις ἐκείνη (σχέσις ὑποταγῆς δηλονότι καὶ πειθαρχίας) τοῦ μὲν Πρεσβυτέρου πρὸς τὸν ᾿Επίσκοπον, τοῦ δ᾿ ᾿Επισκόπου πρὸς τὸν Μητροπολίτην, πολλῷ μᾶλλον δέον ὅπως ὑπάρχῃ ἡ τοιαύτη σχέσις πρὸς τὸν Πατριάρχην, εἰς ὃν τὴν κανονικὴν ὑπακοήν χρεωστοῦσιν ἅπαντες: οἱ Μητροπολῖται, οἱ ᾿Επίσκοποι, οἱ Πρεσβύτεροί τε καὶ οἱ λοιποὶ Κληρικοὶ τοῦ περὶ οὗ πρόκειται Πατριαρχείου. Καθορίσας ταῦτα περὶ τῆς πρὸς τὸν Πατριάρχην ὑπακοῆς, ὁ Κανὼν ποιεῖται γενικὴν παρατήρησιν καὶ ἐπὶ τῶν τριῶν (ΙΓʹ-ΙΕʹ) Κανόνων, δι᾿ ἧς λέγει, ὅτι τὰ ἐκδοθέντα προστάγματα ἰσχύουσι μόνον καθ᾿ ἢν περίπτωσιν ὑπεισάγονται σχίσματα ἕνεκεν ἀναποδείκτων τινῶν παραβάσεων τοῦ Πατριάρχου, τοῦ Μητροπολίτου καὶ τοῦ ᾿Επισκόπου. ᾿Εὰν ὅμως ᾿Επίσκοπός τις ἢ Μη- τροπολίτης ἢ Πατριάρχης ἄρξηται νὰ διακηρύττῃ δημοσίᾳ ἐπ᾿ ἐκκλησίας αἱρετικήν τινα διδαχήν, ἀντικειμένην πρὸς τὴν ᾿Ορθοδοξίαν, τότε οἱ προαναφερθέντες κέκτηνται δικαίωμα ἅμα καὶ χρέος ν᾿ ἀποσχοινισθῶσι πάραυτα τοῦ ᾿Επισκόπου, Μητροπολίτου καὶ Πατριάρχου ἐκείνου, διὸ οὐ μόνον εἰς οὐδεμίαν θέλουσιν ὑποβληθῆ κανονικὴν ποινήν, ἀλλὰ θέλουσι καὶ ἐπαινεθῆ εἰσέτι, καθ᾿ ὅσον διὰ τούτου δὲν κατέκριναν καὶ δὲν ἐπανεστάτησαν ἐναντίον τῶν νομίμων ᾿Επισκόπων, ἀλλ᾿ ἐναντίον ψευδεπισκόπων καὶ ψευδοδιδασκάλων, οὔτε καὶ ἐγκατέστησαν τοιουτοτρόπως σχῖσμα ἐν τῇ ᾿Εκκλησίᾳ, ἀλλ᾿ ἀντιθέτως, ἀπήλλαξαν τὴν ᾿Εκ- κλησίαν, ἐν ὅσῳ ἠδυνήθησαν, τοῦ σχίσματος καὶ τῆς διαιρέσεως. ῾Ο ᾿Αρχιμανδρίτης ᾿Ιωάννης (γνωστὸς Ρῶσος Κανονολόγος), ἔχων ὑπ᾿ ὄψιν τὰς ἱστορικὰς περιστάσεις τῆς ᾿Εκκλησίας τῆς Ρωσίας, παρατηρεῖ ἐν τῇ ἑαυτοῦ ἑρμηνεία τοῦ παρόντος Κανόνος πάντῃ ὀρθῶς καὶ ὑπὸ τὴν αὐστηρὰν ἔννοιαν τῆς Κανονικῆς ἐπιστήμης, ὅτι ὁ λόγῳ αἱρετικῆς διδασκαλίας τοῦ οἰκείου ᾿Επισκόπου ἀποσχιζόμενος Πρεσβύτερος δὲν θὰ εἶναι ἔνοχος, ἀλλ᾿ ἀξιέπαινος, πλὴν ὅμως μόνον τότε, ἂν ὁ εἰρημένος ᾿Επίσκοπος ἄρξηται κηρύσσων διδασκαλίαν ἀναφανδὸν ἀντιβαίνουσαν πρὸς τὴν διδαχὴν τῆς ᾿Ορθοδόξου ᾿Εκκλησίας καὶ ἐπισήμως καταδικασθεῖσαν ὑπὸ τῆς ᾿Εκκλησίας, καὶ ἄν ταύτην τὴν ψευδῆ διδασκαλίαν παῤῥησίᾳ καὶ δημοσίᾳ ἐπ᾿ ἐκκλησίας διακηρύττῃ, προτιθέμενος ἀποφασιστικῶς νὰ καταρρίψῃ τὴν ᾿Ορθόδοξον διδασκαλίαν καὶ νὰ στερεώσῃ τὴν αἵρεσιν· εἰ δ᾿ ἄλλως, (ἐὰν δηλαδὴ ᾿Επίσκοπός τις ἐξενέγκῃ ποιάν τινα ἰδιάζουσαν ἐπὶ ζητημάτων πίστεως καὶ ἤθους γνώμην αὐτοῦ, δυναμένην μὲν νὰ φανῇ τινι ὡς μη ὀρθή, μη οὖσαν ὅμως ἰδιαιτέρως σπουδαίαν καὶ ἐπανορθουμένην εὐχερῶς, τοῦ ἐν λόγῳ ᾿Επισκόπου μήπω ἐπὶ ἐσκεμμένῃ ἀνορθοδοξίᾳ ἐνοχοποιουμένου, ἢ ἐὰν πάλιν ὁ διαληφθεὶς ᾿Επίσκοπος ἐξενέγκῃ ἐσφαλμένην τινὰ διδασκαλίαν αὐτοῦ ἐν στενωτέρῳ κύκλῳ ὡρισμένων προσώπων, ὥστε εἶναι ἐφικτὸν νὰ διορθωθῇ ἡ ἐν προκειμένῳ διδασκαλία ἐντὸς τοῦ στενωτέρου τούτου κύκλου, τῆς εἰρήνης τῆς ᾿Εκκλησίας μη ἀθετουμένης), ἐν τοιαύτῃ περιπτώσει οὐδεὶς Πρεσβύτερος κέκτηται τὸ δικαίωμα τοῦ ἀποχωρίζεσθαι αὐθαιρέτως τοῦ οἰκείου ᾿Επισκόπου καὶ τοῦ δημιουργεῖν σχῖσμα· ἄλλως θὰ ὑπόκειται εἰς τὴν ἐν ἀναφορᾷ πρὸς ταῦτα ὑπὸ τοῦ ΛΑʹ ᾿Αποστολικοῦ Κανόνος προδιαγραφομένην ἐντολήν. (Σχετικοὶ Κανόνες: ΛΑʹ ᾿Αποστολικός· ΣΤʹ τῆς Οἰκουμενικῆς Βʹ· Γʹ τῆς Οἰκουμενικῆς Γʹ· ΙΗʹ τῆς Οἰκουμενικῆς Δʹ· ΛΑʹ καὶ ΛΔʹ τῆς ἐν Τρούλλῳ· ΣΤʹ τῆς ἐν Γάγγρᾳ· ΙΔʹ τῆς ἐν Σαρδικῇ· Εʹ τῆς ἐν ᾿Αντιοχείᾳ· Ιʹ, ΙΑʹ καὶ ΞΒʹ τῆς ἐν Καρχηδόνι· ΙΓʹ καὶ ΙΔʹ τῆς Πρωτοδευτέρας)»”. [Περιοδ. «᾿Ορθόδοξος ῎Ενστασις καὶ Μαρτυρία», ἀριθ. 3/᾿Απρίλιος-᾿Ιούνιος 1986, σελ. 73-74. Βλ. ᾿Επισκόπου Νικοδήμου Μίλας, Οἱ Κανόνες τῆς ᾿Ορθοδόξου ᾿Εκκλησίας μεθ᾿ ἑρμηνείας, τ. II, Novi Sad, σελ. 290-291. ῾Υπογραμμίσεις ἡμέτεραι. Μετάφρασις ἐκ τῆς Σερβικῆς ὑπὸ ῾Ιερομονάχου Εἰρηναίου Μπούλοβιτς (14/27.10.1981).]
ΠΗΓΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ: ΕΔΩ
Ορθόδοξο Χριστιανικό Ιστολόγιο "Δρόμος Ορθοδοξίας"

«Πᾶς οὖν ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς»
Υπάρχει η αμαρτία αδελφοί χριστιανοί, αλλά ο Χριστός ευτυχώς δίδει και το χρόνο της μετάνοιας, πριν μας διαπαιδαγωγήσει με τις συμφορές.
Οι εκτροπές στην ψευτοσύνοδο της Κρήτης ήταν γεγονός για το Χριστό, αλλά ο χρόνος μεταστροφής των αποφάσεων δόθηκε στους Ιεράρχες μας – το φυλλάδιο ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ήταν το τελικό αποτέλεσμα του χρόνου αυτού: η πληγή δεν επουλώθηκε, αλλά καλύφθηκε με άλλη πληγή (το ψέμα του φυλαδίου αντικαθιστά την προδοσία της ψευτοσυνόδου).

Οι ιεράρχες μας δοκιμάστηκαν λοιπόν και έχουν ήδη κριθεί από το Χριστό. Το ποιοί αντέδρασαν και ομολόγησαν Χριστό είναι ήδη γνωστοί.

Τώρα δίδεται από το Χριστό η δοκιμασία της ομολογίας και σε όλους τους υπόλοιπους Ιερείς - εκπροσώπους των Ιερών Ναών της χώρας μας με τη διάδοση ή όχι του φυλαδίου ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ, το οποίο εξυψώνει την κατάπτωση της συνόδου της Κρήτης, δοκιμασία που εκφράζεται με την υποστήριξη και ομολογία της Αλήθειας ή του ψέματος (χρονική σύμπτωση με το Ευαγγέλιο περί κρίσεως την Κυριακή της Απόκρεω - μετά την έκδοση και διανομή του φυλλαδίου, έρχεται και η ώρα της κρίσεως). Στους περισσότερους ναούς το φυλλάδιο έχει ήδη φθάσει από τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ σε κάποιους άλλους δίδεται σταδιακά.

Το προσεχές μέλλον είναι πλέον πολύ προβλέψιμο για τον πιστό Χριστιανό: ο Χριστός θα αφήσει σύντομα ελεύθερη στους δαίμονες και την τελευταία πύλη προστασίας της χώρας που κρατούσε ακόμη κλειστή τόσο καιρό όταν όλοι μας διερωτόμασταν γιατί δεν επαληθεύονται οι προφητείες των Αγίων και δεν έρχονται τα γεγονότα.

Τα γεγονότα των συμφορών λοιπόν είναι ακριβώς μπροστά μας. Αγαπητοί μου αδελφοί Χριστιανοί, τώρα πλέον που ο χρόνος ομολογίας τελειώνει για τους κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, έρχεται σχεδόν παράλληλα και η δοκιμασία της ομολογίας για όλους τους πιστούς ορθοδόξους χριστιανούς με τους πειρασμούς της ηλεκτρονικής υποδούλωσης (έχουν ανοίξει ήδη μερικώς οι πύλες στους δαίμονες του αντιχρίστου) και του σφραγίσματος μέσω της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας που θα ελέγξει πλήρως όλη τη ζωή μας - ξεκινήσαμε ήδη με τον ηλεκτρονικό έλεγχο των συναλλαγών και το πλαστικό χρήμα και πριν από τη νέα  ταυτότητα έρχεται το ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο που θα ελέγχει τις μετακινήσεις μας (πλήρη καταγραφή στοιχείων και προσωπικών δεδομένων του επιβάτη), το οποίο θα επεκταθεί και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη χώρα και μελλοντικά και στα αυτοκίνητα.

Ο χρόνος μακροθυμίας του Χριστού για τη δική μας ομολογία τελειώνει αγαπητοί αδελφοί και ο χρόνος της πλήρης παράδοσής της ελευθερίας μας στο διάβολο, χωρίς την προστασία του Χριστού πλέον πλησιάζει. Όσοι επίσης καθησυχάζονται με τις ωραίες σκέψεις της Αναλαμπής της Ορθοδοξίας και το Βασιλέα Ιωάννη, παραβλέπουν την προφητευμένη επίσης περίοδο της μεγαλύτερης πείνας που έζησε ποτέ ο τόπος, που θα υπάρξει πριν τον επερχόμενο Βασιλέα (για να υπάρξει και η μετάνοια τελικά).
Δεν μας χαρίζει αδελφοί χριστιανοί έτσι εύκολα ο Χριστός αυτή την Αναλαμπή της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Το αίμα των Αγίων Μαρτύρων που χύθηκε στον τόπο αυτό για το Χριστό δεν μπορεί να αποτελέσει έτσι απλά το λόγο που θα μας χαρίσει την Αναλαμπή ο Χριστός, διότι ο Χριστός θέλει να μετανοήσουμε και να ελθουμε κοντά Του, όχι να μας χαρίσει χρυσά κουτάλια για να τρώμε (όπως λέγεται οτι θα γίνει επί Βασιλείας Ιωάννη) - από πότε ο Χριστός εξύψωσε τα υλικά αυτά αγαθά για να μας τα χαρίσει; Ο Χριστός χαρίζει τη Βασιλεία Του σε κείνον που Τον σέβεται και Τον επιθυμεί, σε κείνον που, όντας αμαρτωλός, μετανοεί. Η ιστορία δείχνει οτι πάντα, λόγω της αχαριστίας μας έναντι του Χριστού, ο Θεός Πατέρας μας επέτρεπε τις δοκιμασίες μας (πολέμους, τουρκοκρατία, άλωση Κων/πολης κλπ) πριν μας χαρίσει την όποια αναλαμπή.

Εξάλλου ο Χριστός μας χάρισε ήδη κάτι μεγάλο, τους σύγχρονους προφήτες του. Ο Άγιος Παΐσιος μίλησε, ο Άγιος Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπεδινός μίλησε και τόσοι άλλοι. Αλλά βλέπετε τι κάνουμε τελικά εμείς... Ενώ έχουμε τις σύγχρονες προφητείες, αντί να είμαστε σε εγρήγορση και περισσότερο πνευματικό αγώνα, πάλι προδώσαμε το Χριστό στην ψευτοσύνοδο της Κρήτης και τώρα μέσα και σε κάθε Ιερό Ναό με το ψευτοφυλάδιο ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Τα λόγια του Χριστού πάντα επίκαιρα: "Ἱερουσαλὴμ Ἱερουσαλήμ, ἡ ἀποκτέννουσα τοὺς προφήτας καὶ λιθοβολοῦσα τοὺς ἀπεσταλμένους (Ματθ. 23.37)".

Η ώρα έφθασε λοιπόν αδελφοί: "Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ"...!!!
Καλή μετάνοια.


ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ "ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ" (μετά το 03:40 λεπτό)
Φραγγέλιο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ κατά των Οικουμενιστών και των “αδελφών εκκλησιών”: Αδύνατη η ύπαρξη ετερόδοξης Εκκλησίας, όπως είναι αδύνατη η ύπαρξη ετεροδόξου Χριστού 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ,
ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ ΜΗ-ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΩΝ.
ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ.
Εκτός από τον προσβλητικό εξευτελισμό που είδαμε να γίνεται (με τις ασυνήθιστες εκφράσεις από στόμα ιεράρχη τύπου "ξερόλας"), στο πρόσωπο ενός χριστιανού και μάλιστα νεαρού, ο οποίος με ήπιο ύφος "τόλμησε" να θέσει το θέμα περί οικουμενισμού, ακούμε και στο 09:45 λεπτό του βίντεο μια άποψη για ένα θεολογικό ζήτημα που γεννάει αμέσως πολλά ερωτήματα στον απλό χριστιανό, οτι δηλαδή "Συμπροσευχή γίνεται μόνο στην από κοινού  Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όταν υπάρχει κοινό Άγιο Ποτήριο",
δηλαδή Συμπροσευχή γίνεται μόνο στη Θεία Κοινωνία, άρα και συμπροσευχή με αιρετικούς γίνεται μόνο όταν υπάρχει Θεία Κοινωνία.
Δηλαδή με βάση τα ανωτέρω και όσα ακούγονται στο βίντεο, να συμπεράνουμε οτι η "κοινή παρουσία" των πιστών στην Εκκλησία τις υπόλοιπες ώρες, δεν σχετίζεται με τη συμπροσευχή, επομένως μπορεί και ο καθένας στο σπίτι του να προσεύχεται και να έρχεται μόνο για να κοινωνήσει στην Εκκλησία.
Ή μήπως αυτό θέλουν τελικά κάποιοι οικουμενιστές αιρετικοί και γι αυτό έχει προταθεί και το να σμικρυνθεί σε διάρκεια η Θεία Λειτουργία μόνο στη Θεία Ευχαριστία - είναι αυτό που απεχθάνεται τελικά ο διάβολος και δε θέλει, την προσευχή και ειδικά τη συμπροσευχή που έχει μεγαλύτερη δύναμη, όπως μας έχει πει και ο Ίδιος ο Κύριός μας.

Δηλαδή ο Όρθρος, ο Εσπερινός, οι ακολουθίες των Ωρών, το Μέγα Απόδειπνο που τελείται τώρα, οι Παρακλήσεις, το Ιερό Ευχέλαιο όλες αυτές οι Ιερές Ακολουθίες δεν έχουν σχέση με την Προσευχή και τη Συμπροσευχή; Δηλαδή αν δεχθούμε τη συμμετοχή στις ακολουθίες αυτές των αιρετικών παπικών, προτεσταντών και των λοιπών μη-ορθοδόξων, δεν αντιβαίνουμε τους Ιερείς Κανόνες της Εκκλησίας μας; Άυτό πρέπει να κάνουμε;
Ο λαός δηλαδή δεν συμπροσεύχεται σε όλες τις Ακολουθίες της Εκκλησίας μας;
Δηλαδή να δεχθούμε οτι όταν ο Κύριος μας προσευχόταν 40 ημέρες στην έρημο δεν προσευχόταν, αλλά προσευχήθηκε μόνο στο Μυστικό Δείπνο τη Μεγάλη Πέμπτη;

...ΕΛΕΟΣ... ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ...


Ας προσευχηθούμε αδελφοί για την αποκατάσταση της αλήθειας, πριν επιτρέψει ο Κύριος μας πολύ περισσότερα δεινά στην πατρίδα μας.

Μαζί με παπικούς εόρτασε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Κυριακή της Ορθοδοξίας
και εκκλησιάστηκαν πάλι μαζί.
Οι παπικοί γιόρτασαν προφανώς την Προδοσία της Ορθοδοξίας που κατάφεραν στην ψευδοσύνοδο της Κρήτης.
Πόσες φορές θα το πούμε οτι οι συμπροσευχές με αιρετικούς απαγορεύονται από τους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Με λίγη σκέψη ένας πιστός χριστιανός μπορεί να καταλάβει οτι ο βασικός λόγος είναι οτι ο Θεός των αιρετικών, που κρύβεται επιμελώς πίσω από την αίρεσή τους, δεν είναι ο Χριστός, αλλά ο διάβολος, διότι ο Χριστός, εάν δεν είναι 100% Χριστός, δεν είναι ο Χριστός.
Αν αλλοιώσεις κάτι από το Χριστό, όπως συνέβη π.χ. με το αιρετικό δόγμα "φιλιόκβε" των παπικών οτι δηλαδή το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται όχι μόνο από τον Πατέρα αλλά και από τον Υιό, ή το οτι στη μετάληψη των παπικών οι πιστοί κοινωνούν μόνο το σώμα και όχι το αίμα, παραβαίνοντας το Λόγο του Κυρίου μας "πίετε εξ αυτού πάντες" και τόσες άλλες αιρετικές παρεκκλίσεις, αν πιστεύεις σε αυτά λοιπόν και πράττεις ανάλογα, τότε δεν είναι ο Χριστός ο Θεός σου αλλά ο διάβολος (άσχετα αν αυτό γίνεται εν γνώση, ή εν αγνοία σου), διότι αυτές οι αιρετικές παρεκτροπές είναι δαιμονικά πράγματα και σε καμία περίπτωση ο Χριστός δεν θα μπορούσε να αλλοιώσει ούτε το παραμικρό από τη φύση Του (π.χ. η αίρεση των μονοφυσιτών) ούτε το παραμικρό από το Λόγο Του. Ο ίδιος ο Κύριος μας είπε οτι ούτε μια τελεία δεν μπορείς να αφαιρέσεις από το Λόγο Του κι εμείς θα πιστεύουμε σε αυτά τα αίσχη τα αιρετικά;
Να γιατι δεν μπορούμε να συμπροσευχόμαστε με αιρετικούς - διότι δεν γίνεται ταυτόχρονα κάποιοι να προσεύχονται στον Αληθινό Θεό και κάποιοι στο διάβολο (το αν γίνεται εν γνώση, ή εν αγνοία τους, αυτό δεν μεταβάλει το διάβολο που κρύβεται πίσω από την αίρεση). Ή μήπως οι παπικοί επισκέπτες του Πατριάρχη έχουν δηλώσει μετάνοια και θέλουν να γίνουν Ορθόδοξοι;
ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ.
Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
Και όπως λέει και ο Γέροντας Γαβριήλ ο Αγιορείτης, "όσοι προσπαθούν να ενώσουν την Εκκλησία μας με τον πάπα, θα βρίσκονται εν ημέρα κρίσεως στα φρικτότερα και στα κεντρικότερα μέρη της κολάσεως". (ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΕΔΩ) ΚΑΛΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ,
ΑΝ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΝΥΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΘΛΙΨΗ.
Ορθόδοξο Χριστιανικό Ιστολόγιο "Δρόμος Ορθοδοξίας"

Διαβάστε περισσότερα και ΕΔΩ
Προσοχή αγαπητοί αδελφοί.
Για να συνηθίζουμε την παρουσία των παπικών ψευδοιερέων μέσα στους Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς μας, αλλά και για να μας δείχνει πόσο καλός είναι και πόσο μας αγαπάει ο πάπας και η συνοδεία του, μας κάνουν δήθεν χάρες να μας φέρνουν λείψανα Αγίων από τα μέρη τους, όπως το 2015 της Αγίας Βαρβάρας και φέτος το Μάιο του 2017 το λείψανο της Αγίας Ελένης από τη Βενετία.
Τα κολπάκια τους όμως να τα αφήσουν παρά πέρα,
τους έχουμε καταλάβει, προτού ξεκινήσουν να έρθουν, τόσο τους αιρετικούς, όσο και τους φίλους τους εδώ στην Ελλάδα, κληρικούς και λαϊκούς που τους στηρίζουν.
 
Το ποθούμενο το δικό τους είναι να συνηθίζει το μάτι μας στην παρουσία των παπικών και άλλων ψευδοιερέων μέσα στους Ιερούς Ναούς μας, δίπλα στους Ορθόδοξους Ιερείς και να δοθεί τόση δημοσιότητα παγκοσμίως, ώστε η εξαίρεση τώρα, να γίνει ο κανόνας αργότερα.
Κλασική τακτική του διαβόλου: πρώτα σου εμφανίζει γλυκιά την αμαρτία ("βάλτε τους παπικούς στην Εκκλησία σας, για χάρη της Αγία Βαρβάρας και της Αγίας Ελένης που θα σας φέρουμε) και αργότερα όταν θα μας έχουν διαλύσει την Ορθόδοξη Πίστη μας, τότε θα φανεί ξεκάθαρα που οδήγησε το γλυκό ποτό της αμαρτίας. Καλύτερα λοιπόν να μείνει η Αγία Ελένη εκεί που είναι - η χάρη της εξάλλου σκεπάζει πάντα κάθε Χριστιανό που την επικαλείται, όπου και να βρίσκεται - παρά να εισέλθουν οι αιρετικοί μέσα στους Ιερούς Ναούς μας με έμμεσο σκοπό τη διάλυση της Ορθοδοξίας μας, κάτι που ούτε ειδικά η Αγία Ελένη θα το ήθελε...
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ.
Πόσοι είναι τελικά οι πιστοί στο Χριστό Επίσκοποι;
Δυστυχώς μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ-ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Τα 2 έγγραφα ντροπή του κ.Ανθίμου που τιμωρούν και ασκούν δίωξη στον π.Θεόδωρο Ζήση
Αγαπητοί αδελφοί, θα ακούσουμε πολλά από κάποιους ιεράρχες και κληρικούς τον καιρό αυτό, να βγαίνουν στους άμβωνες και να εναντιώνονται σε όσους αντιδρούν στην παναίρεση του οικουμενισμού.
Θα ακούσουμε χαρακτηρισμούς ως φανατικούς, ζηλωτές, ακραίους και τόσα άλλα παρεμφερή. Είναι όμως φυσικό να φωνάζουν, διότι τους ενοχλεί η συνείδησή τους για τη προδοσία που έπραξαν απέναντι στο Χριστό και προσπαθούν να τη σκεπάσουν, βυθιζόμενοι όμως ακόμη πιο πολύ μέσα στην πλάνη τους δυστυχώς.
Και αυτό συμβαίνει μετά λύπης, διότι η υπερηφάνεια παραμένει προμετωπίδα τους, ενώ η ταπείνωση για την οποία μιλάνε με λόγια στους άμβωνες, αποδεικνύεται δύσκολη τελικά στην πράξη.
Εμείς όμως όλοι οι απλοί Χριστιανοί έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας απέναντι στο Χριστό και δεν φοβόμαστε τίποτε.
Προσευχόμαστε για όλους όσους έχουν μπλέξει με την πλάνη αυτή του διαβόλου (ή άλλο κοσμικό συμφέρον) και βρίσκονται εκτός του Ορθόδοξου δρόμου του Χριστού. Προσευχόμαστε μήπως και μεταμεληθούν έστω την περίοδο αυτή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και επιστρέψουν στην Ορθοδοξία ξανά. Αμήν.
"ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ή ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΤΕΛΙΚΑ;"
Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα
Εμείς οι γονείς απαιτούμε να ανακαλέσετε άμεσα την εγκύκλιο που αφορά τις Έμφυλες Ταυτότητες
ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
(κάντε κλικ στην εικόνα) 
Τι άλλο θα ακούσουμε σε αυτή τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή...!!!
Δε θα του κάνουμε όμως τη χάρη του πονηρού να μας τη χαλάσει.
ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ
ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ
ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ
 ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ
 Η ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ, 
ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΩΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.
Δεν υπάρχουν "ετερόδοξοι",
είτε ορθόδοξοι θα είναι, είτε αιρετικοί.
Δεν ονομάζουμε Εκκλησία κανέναν άλλον πλην της Μίας Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού - αυτό λέει το Σύμβολο της Πίστεώς μας.
ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΣ.
Ο λόγος του Χριστού είναι αιώνιος.
"...ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου...(ούτε ένα γιώτα η ένα κόμμα, δεν θα παραπέσει από τον νόμον - Ματθ. 5.18 )"
Oι λέξεις στο Σύμβολο της Πίστεως μας αναντικατάστατες.
Όλα τα άλλα θυμίζουν δικηγόρους που προσπαθούν λεκτικά να ωραιοποιήσουν το αδίκημα.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ
ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ,
Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ,
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ "MH-ΟΡΘΟΤΟΜΗΣΗΣ"
ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,
ΠΑΡΑ Η "MH-ΟΡΘΟΤΟΜΗΣΗ" ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ "ΜΗ-ΟΡΘΟΤΟΜΗΣΗ".


Τελικά οι περιπτώσεις που τα ΟΧΙ γίνονται ΝΑΙ και τα ΝΑΙ γίνονται ΟΧΙ
δε συμβαίνουν μόνο στην Πολιτική...!!!

Ας θυμηθούμε οτι άλλα είχε αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος πριν το Κολυμπάρι, άλλα αποφάσισε η αντιπροσωπεία της στο Κολυμπάρι και άλλα μας λένε τώρα.... Τι άλλο θα δούμε Χριστέ μου...!!!!


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΕ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ Ή ΟΧΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΛΑΔΙΟΥ "ΠΡΟΣ ΤΟN ΛΑΟ" ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ, ΠΡΙΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....

ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ: Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ - Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΕΙΝΑ.... ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ...!!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΑΠΩΘΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΘΕΟΣ, ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ...
ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΘΕΛΟΥΝ ΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ,
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗ, ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ-ΦΥΛΑΚΗ ΔΗΛΑΔΗ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ.

Τα στοιχεία που πρέπει να δοθούν για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, είναι Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης-ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ημερομηνία γέννησης, φωτογραφία σε ηλεκτρονική μορφή, αριθμός τηλεφώνου, αριθμός κινητού τηλεφώνου, αριθμός fax, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση κ.ά, τα οποία θα υφίστανται επεξεργασία στο πλαίσιο του εν λόγω συστήματος.
Παράλληλα, στην εξωτερική επιφάνεια της κάρτας θα υπάρχει το ονοματεπώνυμο, ο τύπος δικαιούχου, και η φωτογραφία. Στο ολοκληρωμένο κύκλωμα (chip) της κάρτας θα τηρείται ο τύπος του δικαιούχου και η ημερομηνία λήξης δικαιώματος ή η ημερομηνία γέννησης.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΧΑΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ-ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΑΛΛΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΤΑΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΤΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ (ΟΠΩΣ ΤIΣ ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗTΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΗ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟ, ΜΕ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ.


ΞΥΠΝΑΤΕ

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΕΡΗΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΘΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ
(13/2/2017) Μπλόκο από την Αρχή
Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Παρατηρείται συσσωρευμένη δυσαρέσκεια από μεγάλο τμήμα του επιβατικού κοινού για το… φακέλωμα που επιχειρείται στις μετακινήσεις του. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, όταν ενεργοποιηθούν οι μπάρες, θα ακολουθήσει «βροχή» προσφυγών στα αρμόδια δικαστήρια, καθώς ο οργανισμός καθυστερεί να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση σε τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ κ.λπ.) που θα έχει το προσωποποιημένο ηλεκτρονικό εισιτήριο.
Όπως τονίζουν αρκετοί πολίτες, είναι αδιανόητο να υπάρχουν μη κρυπτογραφημένα δεδομένα σε κοινή θέα και ο επιβάτης να είναι εκτεθειμένος ανά πάσα στιγμή σε τρίτους σε περίπτωση απώλειας της κάρτας. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να γνωρίζει «χαρτί και καλαμάρι» τις καθημερινές μετακινήσεις του κατόχου (το μέρος και την ώρα που πηγαίνει) και έτσι να μπορεί να προβεί ανενόχλητος σε παράνομες ενέργειες (π.χ. διάρρηξη κατοικίας).
ΠΗΓΗ ΕΔΩ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ, ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ(Μίξη από το τραγούδι: Έμαθα ελεύθερος να ζω - Ελεύθεροι)
https://katanixis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_28.html

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ
Η οργή του Θεού δεν αργεί για να φανεί... ΕΚΤΑΚΤΟ (12/2/2017): Βιβλικές οι καταστροφές από τις πλημμύρες στο Κολυμπάρι Χανίων στην Κρήτη (το μέρος όπου φιλοξένησε την ψευτοσύνοδο της Κρήτης τον Ιούνιο του 2016). Ζητούν να κηρυχθεί σε πλυμμυρόπληκτο το Κολυμπάρι.

Τα ίδια Σημεία των Καιρών ταυτόχρονα και για τη Λέσβο, εκεί όπου πήγε ο Πάπας τον Απρίλιο του 2016, μαζί δυστυχώς με τους δικούς μας Ιεράρχες. Σειρά μή-φυσιολογικών μεγάλων σεισμών, της τάξης των 5 ρίχτερ, τις μέρες αυτές στη Μυτιλήνη (ο 4ος στη σειρά μέσα σε μια εβδομάδα στις 12/2/2017, με το ίδιο επίκεντρο), παράλληλα με τις καταστροφές στο Κολυμπάρι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ


http://dromosorthodoxias.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html
ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ - ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ
Μάθε τι σημαίνει η λήψη
"Βιομετρικών Στοιχείων"
που ενδέχεται να γίνει
πάνω στο σώμα σου

κατά την έκδοση της νέας ηλεκτρονικής ταυτότητας που θέλουν να εφαρμόσουν εντός του 2017 (ξεκινώντας από εκείνους που είναι οικονομικά εξαθλιωμένοι, αλλά και τους μετανάστες).
ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ - ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ DNA ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ MICROCHIP - ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΤΩΡΑ.
Εναι πολύ πιθανό, να χαραχτούν ψηφιακά δεδομένα πάνω στο σώμα, στο DNA, όσων δεχθούν να πάρουν την νέα ταυτότητα, μέσω των ειδικών συσκευών που θα χρησιμοποιηθούν για τη λήψη των βιομετρικών στοιχείων:
- ιριδοσκόπησης,
- παλαμοσκόπησης,
- ή και δακτυλοσκόπησης,

Ενημερωθείτε για τις απαράδεκτες θεολογικές παρεκτροπές από την Ορθόδοξη Πίστη μας που έγιναν στη σύνοδο του Κολυμπαρίου της Κρήτης, διαβάζοντας τη σχετική έκδοση της Συνάξεως Ορθοδόξων Ρωμιών "Φώτης Κόντογλου" Σεπτέμβριος 2016.
Είναι καθήκον μας απέναντι στο Χριστό και να γνωρίζουμε τι έγινε και να προασπίζουμε την πίστη μας, ενάντια στις αιρέσεις και ειδικά στην παναίρεση του Οικουμενισμού
Διαβάστε την έκδοση σε pdf εδώ ή σε εικονικό βιβλίο εδώή κάντε κλικ στην εικόνα παρακάτω.
ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ, ΠΡΙΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ 7 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΣΤΟ DNA, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (ΚΑΡΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗ), ΜΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΙΡΙΔΟΣΚΟΠΗΣΗΣ, ΠΑΛΑΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ
(ΕΙΤΕ ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΤΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ). Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2017.
ΛΕΝΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΟΤΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ;;;;

Ενημερώσου πιο κάτω για τη νέα ηλεκτρονική ταυτότητα και τη νέα (και σκόπιμα όχι διαδεδομένη) τεχνολογία εγγραφής ψηφιακών δεδομένων πάνω στο ανθρώπινο DNA (τεχνολογία που αντικαθιστά το γνωστό εμφυτεύσιμο microchip κάτω από το δέρμα)
ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ
ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ - ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ, ΕΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ - Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ.

Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας 5-2-2017 π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ - ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
Μην παραλείψετε να ακούσετε επίσης και την ομιλία του δημοσιογράφου Διονύση Μακρή για το ίδιο θέμα (5/2/2017).
Θα ενημερωθείτε για το τι αναφέρει η έκθεση ΛΟΥΝΑΤΣΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την οποία ψήφισε και η Ελλάδα, όπου ενώ τα νοσοκομεία μας δεν έχουν γάζες, θα επιβαρύνονται μαζί με τα Ασφαλιστικά Ταμεία για (άκουσον, άκουσον) Εγχειρήσεις Αλλαγής Φύλου...!!!
(κυλήστε προς τα κάτω για τη συνέχεια)
ΝΕΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ - ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ
ΟΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΝΩ ΔΙΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ MICROCHIP ΩΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΑΛΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ DNA.
ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ MICROCHIP.
Ο ΠΟΝΗΡΟΣ ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MICROCHIP ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΩΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΑΘΟΡΥΒΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΩΔΥΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ DNA ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (Ιριδοσκόπηση, Παλαμοσκόπηση, Δακτυλοσκόπηση).
ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2017. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ DNA ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΗ...!!!
...ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ...
.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΕΔΩ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
..Θα σε ελέγχουν όπου πας..
Δε θέλω μεγάλο αφεντικό,
γιατι έμαθα ελεύθερος να ζω

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ
ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Θα μπορούσε κάλλιστα το νέο εισιτήριο να είναι ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ, όπως είναι π.χ. οι πλαστικές τηλεκάρτες του ΟΤΕ για τα γνωστά (και λίγα πλέον) καρτοτηλέφωνα δρόμου, οι οποίες είναι επίσης ηλεκτρονικές. Έτσι ο επιβάτης θα μπορούσε απλά να φόρτωνε (ανώνυμα) την κάρτα με χρήματα από ειδικά μηχανήματα στους σταθμούς επιβίβασης. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει και για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, όπου και με το νέο σύστημα πάλι μόνο με επιτόπιο έλεγχο θα αποδεικνύεται οτι ανήκει στον συγκεκριμένο επιβάτη. ΟΜΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ: Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (5/2/2017):
Θεία επέμβαση: Προσωρινό μπλόκο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, λόγω προσωπικών δεδομένων.
Συγκκριμένα αναφέρει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οτι: "με αυτόν τον τρόπο, οι μετακινήσεις κάθε επιβάτη – χρήστη προσωποποιημένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου παύουν πλέον να είναι ανώνυμες, με αποτέλεσμα να θίγεται υπέρμετρα η ελευθερία κίνησης ή κυκλοφορίας της οποίας αναπόσπαστο μέρος συνιστά το δικαίωμα της ανώνυμης μετακίνησης".
Η ελευθερία κίνησης, σημειώνει η Αρχή, "αποτελεί έκφανση του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας που κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 1 Συντάγματος, καθώς και της εν γένει προσωπικής ελευθερίας που εδράζεται στο άρθρο 5 παρ. 3 εδ. 1 Σ.". Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Σκεφτείται μόνο, για παράδειγμα, οτι με την τυχόν διαρροή αυτών των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (από hackers, ή επί πληρωμή τυχόν μη υπεύθυνων αρμοδίων που χειρίζονται το σύστημα) για το πού βρίσκεται ο κάθε πολίτης που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πόσο χρήσιμες μπορεί να είναι οι πληροφορίες για το εάν κάποια άτομα απουσιάζουν π.χ. από τα σπίτια τους, ή από το γραφείο τους κλπ, οπότε τα σπίτια είναι ελεύθερα για επέμβαση των ληστών σε αυτά....
Και αυτό είναι μόνο ένα απλό από τα πάμπολλα παραδείγματα που μπορεί κανείς να φανταστεί για τους κινδύνους του Ονομαστικού Εισιτηρίου....!!!

Όταν η πνευματική μας κατάπτωση (ειδικά κάποιων κληρικών) έχει φθάσει στα όρια της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ απέναντι στο ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ μας, ονομάζοντας πλέον στην ψευτοσύνοδο της Κρήτης τους Αιρετικούς ως Εκκλησίες, καταργώντας έτσι τη Μοναδικότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όταν φθάσαμε λοιπόν ως εδώ, μας παραξενεύει το ότι ο Χριστός επιτρέπει στις αντίχριστες δυνάμεις να εκπορνεύουν τα σχολεία μας με την "υποχρεωτική" εισαγωγή σχετικών μαθημάτων;
Γινόμαστε ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ και η οργή του Θεού πλέον είναι ακριβώς μπροστά μας...!!!

Ανθρωποδαίμονες, κάτω τα χέρια από την αθωότητα των παιδιών...!!!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΤΥΠΩΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ PDF ΕΔΩΠΗΓΗ: ΕΔΩ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
(ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΦΥΛΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ) ΔΙΑΝΕΜEΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗN ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ PDF ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ
(κυλήστε προς τα κάτω για τη συνέχεια)
ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
OΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
Οικουμενιστικό Θέατρο
Παγκόσμιο Σύμβούλιο Εκκλησιών
ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ.
Σήμερα μας φέρνουν τον Αιρετικό Πάπα και τους συν αυτώ στις Εκκλησίες μας και αύριο (όταν θα έλθει ο Αντίχριστος) όλους τους Παγανιστές και Εδωλολάτρες .
Να γιατι η σύνοδος της Κρήτης, που αναγνώρισε και αλλες εκκλησίες πλην της ΜΙΑΣ Ορθόδοξης Εκκλησίας,
είναι η επίσημη (με τη βούλα πλέον)
αρχή του κακού στην Ορθοδοξία.

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
ΤΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ
ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ,
ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ;
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΙ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΡΓΑ & ΜΕΘΟΔΙΚΑ
ΑΛΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ...!!!
ΕΝΕΚΕΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ,
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ
Πηγή βίντεο: 1 και 2
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ
ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ-ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ, ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 29/11/2014. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΣΤΟ 1:36:00
ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΔΩ.

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΙΜΑΤΑΙ
Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΜΕ ΥΜΝΟΥΣ ΩΣ ΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΣ.
(στο 30:40 λεπτό του βίντεο)
ΑΥΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ
ΑΔΕΛΦΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑΝΟΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ...
ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ,
ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ.
ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΛΙ, ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ
ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ;

ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ,
ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ,
ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ
(ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ)
ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ, Ή ΑΛΛΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ, ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
...ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ...
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΝΝΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ,
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ
Σημείωση Ιστολογίου μας: Οι ιστοσελίδες, ή/και κανάλια βίντεο που παραπέμπουμε ως συνδέσμους (links), δεν μας αντιπροσωπεύουν απαραίτητα ως προς το σύνολο των περιεχομένων τους.